Drones gaan ganzen bij Duits zwembad verjagen

Openluchtzwembad

De beheerders van een openluchtzwembad nabij de Duitse stad Koblenz gaan drones inzetten om ongewenste vogels te verdrijven. Bezoekers hebben veel last van de vele ganzen die zich in de omgeving van het bad ophouden. Regelmatig overvliegende drones moeten de beesten verdrijven.

De dronevluchten zullen de komende drie weken worden uitgevoerd door leden van de modelvliegclub Koblenz. Het idee is dat er dagelijks tot vijf keer toe met twee drones vluchten worden uitgevoerd in de omgeving van het zwembad. Als het erg druk is worden er minder vluchten gemaakt, omdat drones ook in Duitsland niet over mensenmenigten mogen vliegen.

Nijlganzen

De ganzenoverlast is een gevolg van het feit dat de populaties Nijlganzen en Canadese ganzen in de omgeving sterk zijn toegenomen. Vooral in steden en dorpen die aan het water gelegen zijn bezorgen de beesten veel overlast. Bij zwembaden zorgen de uitwerpselen van de dieren voor verontreiniging van het water en van de speelweiden.

De beheerders van het zwembad kwamen op het idee om drones in te zetten om ganzen te verjagen nadat ze hoorden van succesvolle experimenten in Canada op dit vlak.

- Advertentie -
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Eén gedachte over “Drones gaan ganzen bij Duits zwembad verjagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel de Mavic Air bij DJI
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.