Nieuws

Britse natuurliefhebbers noemen drone-plannen van Amazon ‘angstaanjagend’

De recente aankondiging dat Amazon in Engeland gaat experimenteren met delivery drones heeft geleid tot stevige kritiek van natuurliefhebbers uit de omgeving van Cambridge. Volgens een lokale historische vereniging zijn er al drones waargenomen boven een natuurgebied waar onder andere een 2.000 jaar oude Romeinse weg doorheen loopt. De vereniging is bang dat de rust in het gebied verstoord wordt door de drones.

Meerdere drones gespot

Afgelopen week werd bekend dat Amazon toestemming van de Britse luchtvaartautoriteit heeft gekregen om drones uit te testen die pakketjes kunnen bezorgen. Het ligt daarbij voor de hand dat de omgeving van Cambridge wordt gebruikt als testlocatie, aangezien Amazon daar een vestiging heeft waar onderzoekers werken aan Prime Air, zoals de dienst gaat heten.

Alhoewel Amazon niet bevestigt of ontkent dat er al daadwerkelijk experimenten met pakketbezorgende drones in het gebied plaatsvinden, hebben lokale boeren en leden van de Cambridge Aero Club al meerdere drones gespot.

Geschokkeerd

Vertegenwoordigster Julia Napier van de Friends of the Roman Road and Fleam Dyke is allerminst te spreken over de testen van Amazon, en noemt de plannen zelfs ‘angstaanjagend’. Napier: “Ik ben geschokkeerd door het idee dat er drones rondvliegen boven dit natuurgebied. Mensen komen voor hun rust naar deze historische locatie. Het is echt te bizar voor woorden dat er hier drones rondzoemen omdat er blijkbaar mensen zijn die niet even kunnen wachten op hun bestelling.”

Volgens de BBC zullen de testen tot oktober plaatsvinden. Het is niet duidelijk of Amazon ook andere testlocaties in gebruik heeft genomen.

Amazon Prime Air drone

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Britse natuurliefhebbers noemen drone-plannen van Amazon ‘angstaanjagend’

  • Beetje overtrokken reactie m.i. “Angstaanjagend”, “geschokkeerd” (is het niet gewoon “geschokt” of klinkt het in het Engels minder belachelijk?)
    Als zo’n besteldrone op 50 meter vliegt dan heeft een natuurgebied en zeker een oude romeinse weg er geen last van lijkt me. Het enige wat er zou kunnen gebeuren is, dat de drone aangevallen wordt door een buizerd of een arend die hem als een indringer in zijn territorium beschoutwt.
    Ik heb verder geen mening over of besteldrones een goed of slecht idee is. Alleen wordt het erg druk in de lucht als meerdere bedrijven dat gaan doen, zeker in dichtbevolkte gebieden. Aaan de andere kant is het voor moeilijk bereikbare plekken een uitkomst…. als het goed werkt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier