BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Britse natuurliefhebbers noemen drone-plannen van Amazon ‘angstaanjagend’

Fleam-Dyke

De recente aankondiging dat Amazon in Engeland gaat experimenteren met delivery drones heeft geleid tot stevige kritiek van natuurliefhebbers uit de omgeving van Cambridge. Volgens een lokale historische vereniging zijn er al drones waargenomen boven een natuurgebied waar onder andere een 2.000 jaar oude Romeinse weg doorheen loopt. De vereniging is bang dat de rust in het gebied verstoord wordt door de drones.

Afgelopen week werd bekend dat Amazon toestemming van de Britse luchtvaartautoriteit heeft gekregen om drones uit te testen die pakketjes kunnen bezorgen. Het ligt daarbij voor de hand dat de omgeving van Cambridge wordt gebruikt als testlocatie, aangezien Amazon daar een vestiging heeft waar onderzoekers werken aan Prime Air, zoals de dienst gaat heten.

Alhoewel Amazon niet bevestigt of ontkent dat er al daadwerkelijk experimenten met pakketbezorgende drones in het gebied plaatsvinden, hebben lokale boeren en leden van de Cambridge Aero Club al meerdere drones gespot.

Geschokkeerd
Vertegenwoordigster Julia Napier van de Friends of the Roman Road and Fleam Dyke is allerminst te spreken over de testen van Amazon, en noemt de plannen zelfs ‘angstaanjagend’. Napier: “Ik ben geschokkeerd door het idee dat er drones rondvliegen boven dit natuurgebied. Mensen komen voor hun rust naar deze historische locatie. Het is echt te bizar voor woorden dat er hier drones rondzoemen omdat er blijkbaar mensen zijn die niet even kunnen wachten op hun bestelling.”

Volgens de BBC zullen de testen tot oktober plaatsvinden. Het is niet duidelijk of Amazon ook andere testlocaties in gebruik heeft genomen.

Amazon Prime Air drone

DroneLand ROC-light

One Response

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.