Nieuws

Je kunt nu je luxevakantie vast laten leggen door een dronefilmer uit Hollywood

Normaal gesproken is filmmaker Tim Browning terug te vinden op de set van grote Hollywoodproducties zoals Star Wars: The Force Awakens, Skyfall, en Spectre. Maar hij is nu ook te boeken als privé dronefilmer die een mooie video maakt van je luxevakantie. Heel goedkoop is dat niet: het starttarief bedraagt $5.500 voor een weekend.

De diensten van Browning maken deel uit van het nieuwe Drone the World-programma van reisorganisatie Black Tomato. Welgestelde lieden die hun wandeling over de Chinese muur, een cruise naar Antarctica of een bezoek aan een actieve vulkaan op IJsland voor altijd willen vastleggen kunnen Browning of een andere dronepiloot met de nodige ervaring op videogebied inschakelen om mee te reizen en drone-opnamen te maken van hun trip.

Netwerk van dronepiloten
Black Tomato beschikt inmiddels over een netwerk van lokale videomakers met drones die overal ter wereld ingezet kunnen worden. Volgens Black Tomato-oprichter Tom Marchant voegen de exclusieve dronevideo’s echt iets toe aan de reisbeleving van hun cliënten. Niet alleen houden de toeristen een onvergetelijke video over aan hun reis, de filmmakers in kwestie kunnen de gaten in hun productieschema vullen en hun portfolio uitbreiden. Een win-win situatie dus.

Black Tomato is overigens niet het eerste bedrijf dat in opdracht toeristische dronevideo’s maakt. Zo zijn er in de VS al filmbedrijfjes die wintersportvideo’s en andere actiefilmpjes maken met behulp van drones. Het vastleggen van een afdaling op de ski’s of op een mountainbike kost een zo’n bedrijf rond de 200 dollar. Maar dat is natuurlijk peanuts vergeleken met de Hollywood-achtige filmproducties die Black Tomato zegt af te gaan leveren.

(bron: Bloomberg)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier