Toch ongewenste drones boven Olympische openingsceremonie 

Olympisch-stadion-Rio

Ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen van de organisatie van de Olympische Spelen en de tijdelijke geofencing-maatregelen van dronefabrikant DJI zijn er toch enkele ongewenste drones waargenomen boven het stadion waar de Olympische spelen vandaag zijn geopend.

Tijdens de openingsceremonie in het Maracanã voetbalstadion in Rio keken maar liefst 60.000 mensen en 27 regeringsleiders toe hoe de Olympische atleten in een lange stoet voorbij kwamen paraderen. Zowel sporters als publiek hebben waarschijnlijk niets gemerkt van de in totaal drie ongeautoriseerde drones die volgens beveiligingsmedewerkers boven het stadion vlogen. De drones zorgden voor een aantal ‘spannende momenten’, en zelfs de interimpresident van Brazilië werd ingelicht over de drones.

Er werden helikopters ingeschakeld om de drones op te sporen en te verjagen. In de omgeving van het stadion hielden militairen hun geweren omhoog gericht, klaar om eventueel drones uit de lucht te schieten. Naar verluidt is er één drone-operator opgepakt. Van de bestuurders van de andere twee drones is nog geen spoor gevonden. Het incident heeft geleid tot forse kritiek op de beveiliging van de spelen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Toch ongewenste drones boven Olympische openingsceremonie 

  • 6 augustus 2016 om 21:58
    Permalink

    Ja ja, de TVstations zouden eens hun exclusieve rechten van de evenementen aan hun neus voorbij kunnen zien gaan! :p

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier