Video

Zo heb je het vertrek van een luchtballon nog nooit gezien

Er komt heel wat kijken bij het voorbereiden van een vlucht met een heteluchtballon: eerst wordt het omhulsel uitgespreid op de grond, waarna er met een ventilator koude lucht in de ballon wordt geblazen. Daarna wordt de gasbrander aangestoken waarmee de lucht in de ballon wordt verwarmd. Hoe dit proces in zijn werk gaat zie je in onderstaande dronevideo.

De heteluchtballon in kwestie steeg op in het Park Sandelingen-Ambacht in het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht. Meer dan 10 personen gingen mee met de ballonvaart, die eindigde in een weiland in Hank. Onderweg deed de ballon, voortgedreven door een matige noordwestelijke wind, onder andere Dordrecht en de Biesbosch aan.

Het gereedmaken van de ballon en het opstijgen werd gefilmd met een DJI Phantom 3 Professional. Daarnaast werd onderstaande 360º foto gemaakt, waarop de ballon te zien is terwijl deze nog aan de grond staat. Deze foto werd gemaakt met een Panono camera onder een Yuneec Typhoon H.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

8 gedachten over “Zo heb je het vertrek van een luchtballon nog nooit gezien

 • jammer dat het normale luchtballon is,, had toch veel meer voor je in gezeten als het om een rode luchtballon ging met grote letters drone land ?????

  om het grasveld daar wat van die vlaggen. had een mooi promotie filmpje geweest voor de Typoon H en droneland.

  Beantwoorden
 • ik ga nooit meer iets bestellen bij droneland na de comment van johan.

  Beantwoorden
 • Hoi Thomas, neem aan je toch ook begreep dat droneland de hoofdsponsor is en ja geef ze geen ongelijk, de typoon H zal ook verkocht moeten worden, anders zie ik ook geen reden dat men 2 drones inzet tijdens deze opname s
  En een panono camera is ook al 1500 euro.
  Terwel de app Dronepan wat gratis is ook leuk effect heb zoals hier al eens besproken is.
  Dit is mijn mening er over, en zie voor zelf ook geen reden om dan niks meer bij droneland te kopen, zo werkt het namelijk overal mee in deze tijd,

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Even voor de goede orde: deze video is door niemand gesponsord (ook niet door het bedrijf dat de ballonvaart verzorgde), ik heb deze hobbymatig gemaakt. Dat er op Dronewatch banners van DroneLand te zien zijn is een heel ander verhaal, dat staat los van deze video. Deze banners worden ook bij andere artikelen getoond.

   Beantwoorden
 • Maar je gaat ons toch niet vertellen je daar na schatting aan waarde 4500 euro met de panono mee gerekend gaat filmen terwel je daar een mooie ispire voor heb met betere camera?

  Beantwoorden
 • Maar dat zelfde heb ik met PixAir.nl op zich een goede opzet, om zo elkaars hobby te delen en te like, maar het loopt nu de laatste paar maanden leeg, en dat komt elke foto die door de meester zelf geplaats word direct in de favorieten gezet word, op zich ook niet verrassend om het feit, je langer aan fotografie doet en meer verdiept dan de meeste, ik zelf ben dan nog maar een leek op dat gebied, maar een leukeren opzet zal zijn dat er gestemd kan worden zoals de foto van de maand, en dan uit eindelijk de foto van het jaar, wat dacht je van als prijs een mooie canvas schilderij van de winnaar ?
  En dan in samen werking met droneland moet toch haalbaar zijn?

  Ben benieuwd wat je er zelf van vind want zal zonde zijn PixAir helemaal leeg loopt

  Beantwoorden
 • Wiebe,

  Wat een mooi kunststukje heb je er weer van gemaakt.
  Geweldig kunstig in elkaar gezet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier