BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Zo heb je het vertrek van een luchtballon nog nooit gezien

Er komt heel wat kijken bij het voorbereiden van een vlucht met een heteluchtballon: eerst wordt het omhulsel uitgespreid op de grond, waarna er met een ventilator koude lucht in de ballon wordt geblazen. Daarna wordt de gasbrander aangestoken waarmee de lucht in de ballon wordt verwarmd. Hoe dit proces in zijn werk gaat zie je in onderstaande dronevideo.

De heteluchtballon in kwestie steeg op in het Park Sandelingen-Ambacht in het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht. Meer dan 10 personen gingen mee met de ballonvaart, die eindigde in een weiland in Hank. Onderweg deed de ballon, voortgedreven door een matige noordwestelijke wind, onder andere Dordrecht en de Biesbosch aan.

Het gereedmaken van de ballon en het opstijgen werd gefilmd met een DJI Phantom 3 Professional. Daarnaast werd onderstaande 360º foto gemaakt, waarop de ballon te zien is terwijl deze nog aan de grond staat. Deze foto werd gemaakt met een Panono camera onder een Yuneec Typhoon H.

8 Comments

    • Wiebe de Jager
    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.