Video

Krokodil springt uit water om drone te grijpen

Met een hightech drone boven een dierensoort vliegen die al miljoenen jaren in min of meer ongewijzigde vorm over de aardbodem rondkruipt, dat moet je niet willen, zo blijkt maar weer uit onderstaande video. Het scheelde maar een haar of de Phantom van Australiër Sean Scott was opgeslokt door een gigantische krokodil, die plotseling uit het water sprong terwijl de cameradrone boven hem hing.

Het incident vond plaats bij de Ord River in het in West-Australië gelegen Kimberley plateau. “We waren op de rivier aan het varen toen we een drijvend karkas van een koe tegenkwamen. Het wemelde op dat moment van de krokodillen. Eén van de crocs was echt huge. Ik vloog er met mijn drone naartoe en ging steeds lager vliegen. Aanvankelijk keek-ie roerloos toe, maar toen kwam het beest ineens in actie en vrat hij de drone bijna op.”

Het is algemeen bekend dat dieren soms onvoorspelbaar kunnen reageren op drones. Het is dan ook niet aan te raden om in de directe nabijheid van dieren te vliegen. Of het nou een om een slimme aap of om een roerloze krokodil gaat: je weet nooit wat er gaat gebeuren, en als je pech hebt, ben je je drone kwijt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier