Gerucht

Is dit de nieuwe Inspire 2 van DJI?

Inspire2_Leak_Title

Dàt de succesvolle Inspire van DJI een vervolg gaat krijgen is eigenlijk niet de vraag. Het is meer de vraag wanneer de Inspire 2 aangekondigd gaat worden, en over welke features deze machine gaat beschikken. Een uitgelekte CAD-tekening wijst op een tweede FPV camera die de piloot in de vliegrichting mee laat kijken, zelfs als de hoofdcamera op een ander onderwerp is gericht. Verder lijkt er weinig verschil te zijn met het frame van de Inspire 1.

De uitgelekte computertekening werd geplaatst door de website quadcopterguide.com. Op de tekening is een klein zwart onderdeel te zien op de gimbal. Dat zou volgens de website de FPV camera zijn, die speciaal bedoeld is voor de piloot. In een dual remote setup kan de camera dan door een tweede operator elke gewenst kant op gedraaid worden, terwijl de piloot zich kan blijven richten op het veilig voortbewegen van het toestel, daarbij ondersteund door first person view.

Fabricage-Inspire-2

Op een tweetal andere foto’s zou de assemblage te zien zijn van de Inspire 2 met de nieuwe Zenmuse Z3 camera, en de nieuwe hardshell case waarin de DJI Inspire 2 geleverd zou gaan worden. Het ligt voor de hand dat de Inspire 2 beschikt over de onlangs geïntroduceerde Zenmuse Z3, een camera voorzien van zoomlens die via de remote control bediend kan worden.

Mogelijke releasedatum
Op 1 september houdt dronebouwer DJI tijdens de IFA in Berlijn een persconferentie. Mogelijk is dat de datum waarop de Inspire 2 aan het publiek getoond zal worden. Het is al ruim een jaar geleden dat de Inspire 1 verscheen, dus het ligt voor de hand dat er een update aan zit te komen. Minder waarschijnlijk is het dat DJI een opvolger van de Phantom 4 aankondigt, die is immers nog maar een paar maanden op de markt.

DJI IFA 2016

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Is dit de nieuwe Inspire 2 van DJI?

  • Helaas gaat het hier nog steeds om de Inspire 1.
    Zowel de CAD tekening als de foto’s van de assemblage zijn van de Inspire 1.
    Het zwarte punt wat een FPV camera zou moeten zijn is een bestaand punt op het lock mechanische van de camera’s.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier