Nieuws

Google vraagt patent aan op vergaderdrone

Google vergaderdrone

Misschien heb je wel eens een vergadering bijgewoond via Skype. Niet echt heel spannend, om via een laptopschermpje mee te praten tijdens een meeting, en je hebt nooit echt het idee dat je volwaardig meedoet. Als het aan Google ligt komt hier verandering in: het bedrijf heeft een patent toegewezen gekregen op een vergaderdrone, die jou al vliegend vertegenwoordigt tijdens een vergadering.

Het idee is dat de drone beschikt over een kleine projector, die jouw gezicht projecteert op een klein projectiescherm dat onder de drone hangt. Tijdens een meeting kun je dan van plek wisselen of naar mensen toe vliegen die je even recht in de ogen wilt kijken. Ook kun je een virtuele presentatie geven door voorin de zaal te gaan hangen en vanaf daar een verhaal af te steken. Ongetwijfeld zorgt de aanwezigheid van een vergaderdrone voor levendige vergaderingen, maar of Google ook heeft nagedacht over de herrie die de propellers produceren staat niet in de patentaanvraag vermeld.

Smartphone als flight computer
Een leuk detail is dat het brein van de vergaderdrone wordt gevormd door een doodgewone smartphone. Dat idee hebben we al eerder voorbij zien komen. Op zich niet heel vreemd, aangezien een gemiddelde smartphone tegenwoordig over genoeg rekenkracht en de juiste sensoren beschikt om een drone te kunnen aansturen.

Natuurlijk gaat het slechts om een patent, en is het zeker niet het geval dat Google concrete plannen heeft om een vergaderdrone te gaan ontwikkelen. Maar het bedrijf heeft wel vaker een vooruitziende blik als het gaat om technologische ontwikkelingen, en wie weet is het op een dag de normaalste zaak van de wereld dat een vergadertafel wordt omringd door invliegende collega’s.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier