ProProductnieuws

Nieuwe Wind 1 drone van DJI kan overweg met harde wind en regen

DJI-Wind-1

Speciaal voor industriële en andere veeleisende toepassingen voor drones komt DJI met een nieuwe drone, de Wind 1. Het toestel kan naar wens geleverd worden met een Zenmuse XT infraroodcamera, de Zenmuse X3 camera zoals bekend van de Inspire, of de nieuwe Zenmuse Z3 zoomcamera. De drone kan overweg met windsnelheden tot windkracht 6 en kan ook tijdens een regenbui de lucht in.

Industrie en security
De Wind 1 wijkt qua design behoorlijk af van de huidige drones in het aanbod van DJI, zoals de Phantom, de Inspire en de Matrice. Je zou kunnen zeggen dat de toestellen van DJI tot nu toe eigenlijk voornamelijk voor fotografie en filmprofessionals bedoeld waren, en dat de Chinese dronebouwer zich met de Wind 1 nu wat meer op de industrie- en beveiligingssector richt. Met name voor die laatstgenoemde sector is de combinatie met de Zenmuse Z3 interessant, gezien het feit dat deze camera kan inzoomen.

DJI-Wind-1-met-Zenmuse-Z3
DJI Wind 1 met Zenmuse Z3

Bijzonder aan de DJI Wind 1 is dat deze in weer en wind gebruikt kan worden. Het toestel is regenbestendig en kan vliegen bij harde wind, tot windkracht 6. Het ontwerp van de drone is dan ook robuust te noemen, er is weinig franje te ontdekken aan de quadcopter. Het frame bestaat uit carbon buizen, met een vierkante centrale behuizing voor de elektronica. Het ontwerp lijkt nog het meest op dat van de M100, die echter nog een maatje kleiner is.

Fast release platform
Om de drone zo universeel mogelijk te maken is de Wind 1 voorzien van een fast release platform. Gebruikers kunnen dus snel wisselen van camera of sensorsysteem. De maximale payload bedraagt 1960 gram. De drone zelf weegt (afhankelijk van het type accu) tussen de 4040 en 4225 gram. Dat betekent dat de Wind 1 dus niet onder de minidrone-regeling gevlogen kan worden. De diameter (van motor tot motor) is 740 mm, geen kleine quadcopter dus.

DJI-Wind-1-case

De maximale vliegtijd hangt uiteraard af van de payload en de accu. Met twee TB48D accu’s en een Zenmuse X3/Z3/XT is de maximale vliegtijd 31 minuten. Flink langer dus dan de vliegtijd van de Inspire 1, en zelfs een langere vliegtijd dan de Phantom 4.

Het toestel krijgt een prijskaartje van 9.950,- euro mee. Dat is inclusief een stevige case en 2 accu’s. De drone is momenteel alleen bij customdrone.nl te bestellen, andere DJI dealers hebben de Wind 1 nog niet op hun website staan. Ook op de website van DJI is nog niets over de Wind 1 te vinden, mogelijk volgt de officiële introductie pas begin september tijdens de IFA in Berlijn.

DJI Wind 1 specs
DJI Wind 1 specs

Update 21/8 20:00
Inmiddels is de DJI Wind 1 niet meer terug te vinden op de website van Custom Drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Nieuwe Wind 1 drone van DJI kan overweg met harde wind en regen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier