Dronewebshop laat klanten mede-eigenaar worden

Afgelopen week bereikte ons het nieuws dat de nog jonge webshop dronekopen.nl een opmerkelijke stap heeft gezet. Het bedrijf nodigt namelijk klanten en andere geïnteresseerden uit om mede-eigenaar te worden van de webshop. In totaal wordt 49% van het aandelenpakket van een nieuw op te richten vennootschap via crowdfunding verkocht. We vroegen initiatiefnemer en mede-oprichter Maurice Vollebregt om toelichting bij de crowdfundactie.

Wat is Dronekopen.nl? Hoe onderscheidt jullie webwinkel zich van andere drone-verkopers?

“Dronekopen.nl is een online winkel die zich richt zich op het verkopen van drones van hoogwaardige merken zoals Parrot, DJI en Yuneec. De webwinkel is in mei 2016 van start gegaan. We doen niet alleen de verkoop van drones, we hebben ook de beschikking over een zeer capabel service- en reparatieteam.

De webwinkel onderscheidt zich ten eerste met haar domeinnaam van andere verkopers. Er wordt in Nederland gemiddeld ruim 15.000 keer per maand op de term ‘drone kopen’ gezocht op Google, en daar sluit onze domeinnaam naadloos op aan. Ten tweede hebben we nu al een actieve Facebook-community opgebouwd, met al meer dan 10.000 fans.”

Hoe ziet het team achter Dronekopen.nl eruit?

“Wij zijn vier jonge internetondernemers: Maurice, Michiel, Niek en Willem. Met dit team zijn we in verschillende sectoren actief. Wij geloven in samenwerken en in synergie. Daarom zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste particulieren en bedrijven waarmee we onze krachten kunnen bundelen. Ondergetekende is de creatieve motor van de meeste activiteiten.”

Jullie geven – via crowdfunding – particulieren en bedrijven de kans om zich in te kopen in Dronekopen.nl. Wat is de gedachte hierachter?

“Het interessante van Dronekopen.nl is dat het niet alleen een bedrijf is, maar ook een community. Wij bieden liefhebbers nu de mogelijkheid om via crowdfunding mede-eigenaar te worden. Hiertoe worden de activiteiten binnenkort in een nieuwe BV ondergebracht, waarbij de aandelen gedeeld worden door de oprichter(s) en de crowdfunders. Aan liefhebbers van drones wordt maximaal 49% van de onderneming aangeboden. Particulieren en bedrijven kunnen minimaal 1% en maximaal 5% van Dronekopen.nl verkrijgen. Je kunt meedoen vanaf €750.”

Tot wanneer loopt de campagne? En wat gebeurt er nadat de 49% van de aandelen verkocht is?

“De campagne loopt tot 1 oktober 2016 (of tot het moment dat alle beschikbare aandelen verkocht zijn). Een groot deel van de aandelen is reeds gereserveerd. Voor de investeerders wordt een investeerderscoöperatie opgericht, waardoor zij als één aandeelhouder fungeren in de formele vergaderingen. De gekochte aandelen zijn derhalve op den duur ook overdraagbaar aan een ander, al dan niet met de hulp van Dronekopen.nl.

Je kunt bij de verkoop een koerswinst boeken (als de onderneming in waarde gestegen is) en wij willen jaarlijks een bescheiden dividend (deel van de bedrijfswinst) uitkeren, mits het bedrijfsresultaat dit redelijkerwijs toelaat. Ook zullen wij periodiek als team samenkomen (bijvoorbeeld om te barbecueën en samen te vliegen) en gaan wij diverse evenementen voor een breder publiek organiseren.”

Hoe denk je dat de dronemarkt zich gaat ontwikkelen, en hoe willen jullie daar op langere termijn op inspelen?

“Het is slechts wachten tot het moment dat we met ‘luchtauto’s’ naar ons werk gaan, waarschijnlijk nog een stuk veiliger dan nu met de traditionele ‘landauto’ het geval is. Een belangrijke vraag die beantwoord zal moeten worden is: kan de wet- en regelgeving de technologie enigszins bijbenen? Wij van Dronekopen.nl willen in ieder geval niet enkel drones verkopen, maar ook steeds een rol spelen bij het oplossen van de dilemma’s die er op onze gezamenlijke weg komen. En natuurlijk zullen we steeds de nieuwste drones aanbieden aan de liefhebber!”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Dronewebshop laat klanten mede-eigenaar worden

  • 7 januari 2017 om 17:10
    Permalink

    De vraag is natuurlijk of deze mislukte zakenman (Maurice Vollebregt) ook deze personen die investeren in deze onderneming zal oplichten zoals hij dat heeft gedaan met de crowdfundingsactie Pet Care Nederland.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier