BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Parrot Disco fixed-wing drone ligt in september in de winkels

Parrot-Disco-van-onder

Eerder dit jaar schreven we over de Parrot Disco, een fixed-wing drone die voorzien is van een FPV-camera. Parrot heeft ons nu laten weten dat de Disco in september in de winkels ligt. Het toestel krijgt echter een fors prijskaartje, van 1.299,- euro. Voor dat geld krijg je wel meteen de nieuwe Skycontroller, die heel wat compacter is uitgevoerd dan zijn voorganger. Ook wordt er een FPV videobril meegeleverd.

Even voor de duidelijkheid: de Disco is een drone die gebruik maakt van de opwaartse kracht die een snelle luchtstroming over en onder een vleugelprofiel met zich meebrengt. Anders gezegd: de Disco vliegt net als een vliegtuig, en kan dus niet stil op één plek in de lucht blijven hangen zoals een quadcopter. In dat opzicht is de Disco dus heel wat anders dan de multirotors waar we hier normaal gesproken vooral over schrijven.

Drie kwartier vliegen
De Disco kenmerkt zich vooral door de lange vliegtijd, die volgens Parrot drie kwartier zou bedragen. De topsnelheid van de drone is 80 km/uur. Je hoeft geen ervaren modelvlieger te zijn om met de Disco te vliegen, want de drone is voorzien van een automatische piloot die bijvoorbeeld voorkomt dat het toestel hoogte verliest als je een bocht maakt. De drone zou in staat zijn om windsnelheden tot 40 km/uur het hoofd te bieden.

De drone kan bediend worden met de nieuwe Skycontroller. Deze maakt via wifi contact met de drone. Het bereik van de Skycontroller zou ongeveer 2 kilometer bedragen. Desgewenst kan de piloot de drone bedienen via een FPV bril, want Parrot heeft ook de Cockpitglasses ontwikkeld, een HD videobril met een brede kijkhoek. Deze bril geeft live de beelden weer die door de frontcamera van de Disco geregistreerd worden.

Parrot-Disco-Skycontroller-Cockpitglasses

Opstijgen middels een worp
Opstijgen gaat anders dan dat je bij een quadcopter gewend bent, want je moet de Disco handmatig de lucht in werpen. Daarna doet het toestel de rest en gaat deze automatisch op een veilige hoogte cirkelen, tot je de besturing ter hand neemt. Beelden van de vlucht opnemen doet de Disco op een ingebouwd 32 GB geheugen.

De Disco ligt zoals gezegd in september in de winkels.

Dronefotografie (2016)

5 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.