Productnieuws

Parrot Disco fixed-wing drone ligt in september in de winkels

Parrot-Disco-van-onder

Eerder dit jaar schreven we over de Parrot Disco, een fixed-wing drone die voorzien is van een FPV-camera. Parrot heeft ons nu laten weten dat de Disco in september in de winkels ligt. Het toestel krijgt echter een fors prijskaartje, van 1.299,- euro. Voor dat geld krijg je wel meteen de nieuwe Skycontroller, die heel wat compacter is uitgevoerd dan zijn voorganger. Ook wordt er een FPV videobril meegeleverd.

Even voor de duidelijkheid: de Disco is een drone die gebruik maakt van de opwaartse kracht die een snelle luchtstroming over en onder een vleugelprofiel met zich meebrengt. Anders gezegd: de Disco vliegt net als een vliegtuig, en kan dus niet stil op één plek in de lucht blijven hangen zoals een quadcopter. In dat opzicht is de Disco dus heel wat anders dan de multirotors waar we hier normaal gesproken vooral over schrijven.

Drie kwartier vliegen
De Disco kenmerkt zich vooral door de lange vliegtijd, die volgens Parrot drie kwartier zou bedragen. De topsnelheid van de drone is 80 km/uur. Je hoeft geen ervaren modelvlieger te zijn om met de Disco te vliegen, want de drone is voorzien van een automatische piloot die bijvoorbeeld voorkomt dat het toestel hoogte verliest als je een bocht maakt. De drone zou in staat zijn om windsnelheden tot 40 km/uur het hoofd te bieden.

De drone kan bediend worden met de nieuwe Skycontroller. Deze maakt via wifi contact met de drone. Het bereik van de Skycontroller zou ongeveer 2 kilometer bedragen. Desgewenst kan de piloot de drone bedienen via een FPV bril, want Parrot heeft ook de Cockpitglasses ontwikkeld, een HD videobril met een brede kijkhoek. Deze bril geeft live de beelden weer die door de frontcamera van de Disco geregistreerd worden.

Parrot-Disco-Skycontroller-Cockpitglasses

Opstijgen middels een worp
Opstijgen gaat anders dan dat je bij een quadcopter gewend bent, want je moet de Disco handmatig de lucht in werpen. Daarna doet het toestel de rest en gaat deze automatisch op een veilige hoogte cirkelen, tot je de besturing ter hand neemt. Beelden van de vlucht opnemen doet de Disco op een ingebouwd 32 GB geheugen.

De Disco ligt zoals gezegd in september in de winkels.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

5 gedachten over “Parrot Disco fixed-wing drone ligt in september in de winkels

 • Mooi voor in de bergen , in Nederland zal dit moeilijker worden om met de disco te vliegen helaas

  Beantwoorden
 • Ik had zeer veel interesse in de disco maar doordat Parrot totaal geen antwoord geeft op zijn eigen Facebook pagina, zou ik nooit iets van Parrot kopen. Daarnaast is het wel een stevig prijskaartje.

  Beantwoorden
 • Door de stenge regelgeving wordt dit moeilijk in Nederland ook is hij erg duur

  Beantwoorden
 • Helaas houd de regering in Nederland er maar een vreemde wet en regelgeving op na. We mogen met de ROC- lite niet hoger vliegen dan 50 meter en verder dan 100 meter. En de drone moet in het zicht blijven. Ik kan mij voorstellen dat men niet boven mensen moet vliegen en in woonwijken en in de nabijheid van vliegvelden. Ik zie zelf het probleem niet om te vliegen op een groot veld in de woonwijk waar niemand last van je heeft. ik heb in Rotterdam ook nooit een vliegtuig lager dan 100 meter zien vliegen? Zelfs de gebouwen in Rotterdan zijn hoger dan 100 meter. Nee men moet de mensen aanpakken die binnen een straal van 3 kilometer bij een vliegveld aan vliegen zijn. Hoe moeten mensen hun hobby uitoefenen als je niet eens mag vliegen in de zogenaamde CTR zone. Men moet beseffen dat de drone de toekomst is en dat er heel veel bedrijven ook belangen bij hebben. Maar goed het is nou eenmaal de overheid en dit zijn allemaal koningsrijkjes. De burger krijgt hier gewoon geen kans. Jammer. Wat heb je aan je ROC lite als je niet mag vliegen?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier