Productnieuws

Vliegend drone-ei beleeft wereldpremière

Power-Egg

In de categorie ‘vreemdsoortige productontwerpen’ is er leuk nieuws te melden. De Power Egg, een inklapbare drone in de vorm van een ei, heeft namelijk het levenslicht gezien. De fabrikant heeft sinds de aankondiging van de Power Egg lang zitten broeden op haar vliegende ei, maar de bijzondere drone kan nu dan eindelijk besteld worden.

Feitelijk is de Power Egg gewoon de zoveelste quadcopter met camera. Maar we zouden het toestel te kort doen om het bij die omschrijving te laten. Een eerste wapenfeit van de Power Egg is namelijk dat deze inklapbaar is. Daarmee neemt het toestel al een wat uniekere positie in. Maar helemaal onderscheiden van de concurrentie doet de Power Egg zich met haar ontwerp, namelijk in de vorm van een uit de kluiten gewassen ei.

Formaat rugbybal
Zowel het landingsgestel als de armen met de propellers maken normaal gesproken deel uit van de ei-vorm. De camera wordt beschermd door een afneembaar kapje, het puntje van het ei. Echt licht is de Power Egg niet, met zijn totaalgewicht 2,3 kg. Daar staat tegenover dat het toestel redelijk compact is: in ingeklapte toestand is het toestel ongeveer net zo groot als een rugbybal.

De accu heeft een capaciteit van 6400 mAh. Deze zou goed moeten zijn voor een vliegtijd van 23 minuten. (Of dat in de praktijk waargemaakt wordt is natuurlijk een heel ander verhaal, maar dit terzijde.) De camera filmt in 4K en kan 360º roteren. De Power Egg kan zowel buiten als binnen gevlogen worden. Voor dat laatste beschikt de drone over een grondcamera en ultrasoonsensor, voor de hoogte- en positiebepaling. Er is niet voorzien in obstakeldetectie.

power-egg-drone2

Wizard of standaard controller
De Power Egg kan bediend worden met een traditioneel ogende controller voorzien van 2 sticks, of met een Yuneec Wizard-achtige controller. Daarbij hoeft de gebruiker alleen maar te wijzen naar de gewenste locatie en de drone vliegt daar vervolgens heen. Beide varianten van de controller zijn voorzien van een one button take off and landing-functie. Middels een extern grondstation, waarin de antennes zijn verwerkt, zou het bereik maar liefst 5 km bedragen.

Mocht je de Power Egg willen reserveren, dan kan dat via de website van de fabrikant. Mid-oktober zouden de eerste eieren de deur uit moeten vliegen. De verkoopprijs is $1.288, ofwel ruim duizend euro. Hoe de Power Egg zich in de praktijk gedraagt hopen we te zijner tijd middels een review uit te vinden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier