Gezin uit Venlo lastiggevallen door drone

FPV race drone

In Venlo is een familie opgeschrikt door een drone die meerdere keren laag over hen heen kwam vliegen terwijl ze buiten naast de auto wat stonden te eten. Ook andere mensen in de buurt hebben bij de wijkagent hun beklag gedaan over een laagvliegende drone.

Op haar Facebookpagina schrijft wijkagent Astrid Roox:

“Meerdere meldingen binnen gekomen via facebook over een drone in de wijk..omgeving Oude Arenborgweg, Jean Laudystraat en de Weselseweg in Venlo. Binnen de aaneengesloten bebouwde kom mag je niet met een drone vliegen. In een groot deel van Venlo sowieso niet ivm het zweefvliegveld. Op de Weselseweg heeft de drone zelfs een aantal aanvalsvluchten uitgevoerd op een gezin wat buiten de auto stond te eten en kwam een aantal keren behoorlijk laag over hen heen. Ik zoek de eigenaar van deze drone die een pittig gesprek kan verwachten. Bij deze dus de ideale kans je te melden voordat ik aan de deur sta. Inmiddels al 5 meldingen over binnengekomen..”

Onduidelijk is om wat voor drone het gaat. De wijkagent heeft inderdaad een punt als het gaat om het verbod op vliegen op wat zij noemt “aaneengesloten bebouwde kom”, en het zweefvliegveld ten oosten van Venlo strekt zich inderdaad tot over de stad uit. Afgezien daarvan is het sowieso niet de bedoeling om bewust in de buurt van mensen te vliegen, ook al gaat het in dit geval misschien niet om een mensenmenigte.

Inmiddels zijn er ook meldingen van de drone gekomen vanaf de Postwagen, Herungerweg en de Karbinderstraat. Wie met de gouden tip binnenkomt over de eigenaar van het toestel wordt door de wijkagend bekroond tot hulpsherrif.

Venlo

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Gezin uit Venlo lastiggevallen door drone

 • 26 augustus 2016 om 13:53
  Permalink

  Volgens Google Maps zijn bijv. de Jean Laudystraat, de Herungerweg en/of de Karbindersstraat in Venlo gewoon wegen binnen de bebouwde kom, die onder een 30 km-zone vallen, waar dus legaal gevlogen mag worden.
  (Overigens liggen de eerste twee straten liggen 3 km van een zweefvliegveldje. De laatste niet.)

  Beantwoorden
  • 26 augustus 2016 om 17:26
   Permalink

   Ja Vranz dat klopt precies maar mensen in gevaar brengen met een drone is niet legaal.
   Je mag inderdaad niet boven aaneengesloten bebouwing vliegen.
   Jammer dat die klotskop het voor de goed bedoelde drone vliegers totaal is aan het verpesten.
   Hoop dat de dader snel opgepakt wordt en een forse represaille ontvangt liefst met een flinke boete en tijdelijke in beslagname drone zodat ie het goed voelt.
   Slachtoffers zouden er verstandig aan kunnen doen om aangifte wegens poging tot doodslag uit te voeren.

   Beantwoorden
 • 26 augustus 2016 om 22:44
  Permalink

  Het gaat mij om de tekst: “Binnen de aaneengesloten bebouwde kom mag je niet met een drone vliegen.” Da’ klopt nie. Da’s onzin.
  Dat de vlieger andere overtredingen begaat… Tsja.
  En ‘poging tot doodslag’? *Zucht* We zitten wel erg dicht op elkaar in dit land, heh?

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2017 om 13:06
  Permalink

  Drone center valkenburg
  Kijk daar maar eens met google earth
  Let op het water daar en wat het doet met omliggende natuur

  Which is worse then? – blind incompetence or deliberate deceit? Neither is fit to govern. (Please understand, this has nothing to do with petty two party politics.) The mass media is also failing to tell the public the truth, if not flagrantly suppressing, distorting or deriding it.

  . The fact is that the perpetrators of this crime must indeed have great contempt for our intelligence if they think we are going to accept their absurd, official explanations. And if we do, frankly they’re right. The answer is not to wait for the truth from sources where clearly there is none (and never has been truth be told), and go find it yourself.  

  How utterly naive we are about what constitutes a lie! A TV show or a movie or a newspaper article, or even a book, about a place or a person or an experience say, no matter how attractively or compellingly written/produced

  “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear.”

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier