BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Gezin uit Venlo lastiggevallen door drone

FPV race drone

In Venlo is een familie opgeschrikt door een drone die meerdere keren laag over hen heen kwam vliegen terwijl ze buiten naast de auto wat stonden te eten. Ook andere mensen in de buurt hebben bij de wijkagent hun beklag gedaan over een laagvliegende drone.

Op haar Facebookpagina schrijft wijkagent Astrid Roox:

“Meerdere meldingen binnen gekomen via facebook over een drone in de wijk..omgeving Oude Arenborgweg, Jean Laudystraat en de Weselseweg in Venlo. Binnen de aaneengesloten bebouwde kom mag je niet met een drone vliegen. In een groot deel van Venlo sowieso niet ivm het zweefvliegveld. Op de Weselseweg heeft de drone zelfs een aantal aanvalsvluchten uitgevoerd op een gezin wat buiten de auto stond te eten en kwam een aantal keren behoorlijk laag over hen heen. Ik zoek de eigenaar van deze drone die een pittig gesprek kan verwachten. Bij deze dus de ideale kans je te melden voordat ik aan de deur sta. Inmiddels al 5 meldingen over binnengekomen..”

Onduidelijk is om wat voor drone het gaat. De wijkagent heeft inderdaad een punt als het gaat om het verbod op vliegen op wat zij noemt “aaneengesloten bebouwde kom”, en het zweefvliegveld ten oosten van Venlo strekt zich inderdaad tot over de stad uit. Afgezien daarvan is het sowieso niet de bedoeling om bewust in de buurt van mensen te vliegen, ook al gaat het in dit geval misschien niet om een mensenmenigte.

Inmiddels zijn er ook meldingen van de drone gekomen vanaf de Postwagen, Herungerweg en de Karbinderstraat. Wie met de gouden tip binnenkomt over de eigenaar van het toestel wordt door de wijkagend bekroond tot hulpsherrif.

Venlo

DroneLand ROC-light

3 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.