ProProductnieuws

Intel richt zich met Aero drone op developers

Intel-Aero

Chipfabrikant Intel heeft in eigen beheer een quadcopter ontwikkeld die beschikt over het nieuwe Aero Compute Board, een vluchtcomputer die aangedreven wordt door een Intel Atom quadcore processor. Met de Aero drone richt de chipmaker zich op developers die nuttige toepassingen voor drones willen ontwikkelen.

De zich snel ontwikkelende dronemarkt is in potentie een mooi afzetgebied voor de chips van Intel. Vandaar dat het Amerikaanse bedrijf eerder een flinke investering deed in Yuneec, en een belang nam in het Duitse bedrijf Ascending Technologies (AscTec). In samenwerking met het laatstgenoemde bedrijf organiseerde Intel een magische lichtshow waarbij 100 drones gelijktijdig een choreografie uitvoerden.

Atom-processor en RealSense
De nieuwe Aero quadcopter is voorzien van de laatste snufjes op het gebied van dronetechnologie. Het kloppend hart wordt gevormd door een energiezuinige Atom-processor. Aangevuld met Intels RealSense technologie kan de drone zelf een 3D beeld van de omgeving maken, met het oog op obstakeldetectie of geavanceerde vormen van autonoom vliegen. Ook kan de Aero uitgerust worden met een zogenaamde Vision Accessory Kit.

Dat RealSense tot heel wat in staat is zagen we tijdens een demonstratie van de Yuneec Typhoon H Professional. Deze drone kan zich een weg banen door allerlei hindernissen, zonder dat de piloot hoeft in te grijpen. Maar Intel wil nog een stap verder gaan en biedt nu dus ook een eigen quadcopter aan. Deze is echter niet bedoeld voor gewone gebruikers, dus je zult de Aero niet in de winkels gaan aantreffen.

Intel-RealSense

Integratie met AirMap
Interessant is ook het feit dat de nieuwe Aero drone standaard al communiceert met AirMap. Deze startup werkt aan software die ervoor kan zorgen dat drones op een veilige manier kunnen integreren in het luchtruim. Zo kan een drone die gekoppeld is aan AirMap automatisch zijn locatie kenbaar maken aan lokale luchtverkeersleiders, om maar een voorbeeld te noemen. Op termijn moet dat leiden tot meer veiligheid en nog meer toepassingsmogelijkheden voor drones.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier