Productnieuws

DJI brengt zoomcamera Zenmuse Z3 naar Osmo

DJI-Osmo+-met-Zenmuse-Z3

Het lag in de lijn der verwachtingen dat DJI de onlangs geïntroduceerde zoomcamera Zenmuse Z3 geschikt zou maken voor de Osmo, en dat is dan ook precies wat DJI afgelopen week aankondigde: de Osmo+ met zoomobjectief. Daardoor kun je nu ook uit de hand superstabiele beelden maken, waarbij je probleemloos inzoomt op het onderwerp.

De specs van de Zenmuse Z3 zijn uiteraard niet veranderd: 3.5x optische zoom en de mogelijkheid om 2x digitaal in te zoomen, ofwel een brandpuntafstand van 22 tot 77 mm bij filmen in 1080p HD. Indien er gefilmd wordt in 4K dan vervalt de digitale zoom en is het zoombereik dus de helft kleiner.

Alternatief voor Ronin
Dankzij de Osmo handheld stabilizer kan er nu dus ook met de Zenmuse Z3 vanuit de hand gefilmd worden. Onderhand begint de Osmo daardoor een interessant alternatief te worden voor een veel grotere (en duurdere) Ronin stabilizer met spiegelreflex- of systeemcamera, alhoewel deze set voor professionals natuurlijk veel meer mogelijkheden biedt.

De Osmo+ met Zenmuse Z3 kost 749 euro. Voor dat geld wordt er één accu meegeleverd. De Zenmuse Z3 kan ook met de DJI Wind 1 worden gebruikt, en waarschijnlijk ook met de aankomende Inspire 2, alhoewel DJI hierover nog niets heeft losgelaten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier