Productnieuws

Parrot Bebop krijgt betere videokwaliteit middels firmware update

Parrot-Bebop-2

Dronefabrikant Parrot heeft onlangs een firmware update uitgebracht voor haar Bebop drone. Dankzij de update kunnen gebruikers van de drone genieten van een betere videokwaliteit. De 3.3.0 update is zowel van toepassing op de eerste Bebop uit 2014 als op de Bebop 2, die vorig jaar werd geïntroduceerd.

De videokwaliteit van de Bebop drone was helaas niet om over naar huis te schrijven, ondervonden we in onze reviews van zowel de Bebop 1 als de Bebop 2. Maar dankzij de FreeFlight EVP (Enhanced Video Processing)-update zou de videokwaliteit een stuk beter moeten worden. Zowel de automatische belichting en ruisonderdrukking zijn aangepakt, alsook de beeldcompressie.

Bebop-EVP

Hogere bitrate
Dankzij de nieuwe video processing software worden video’s nu met 30 Mb/s opgenomen, in plaats van met 20 Mb/s. Door deze hogere bitrate blijven er meer details behouden. Ook is het nu mogelijk om zelf de framerate in te stellen: 24, 25 of 30 fps. Ook kun je er zelf voor kiezen om de zogenaamde Roll Stabilization uit te schakelen, iets wat tot betere resultaten zou moeten leiden in de Banked Turn Mode.

Mocht je een Bebop drone in bezit hebben, dan is dit dus een goed moment om de firmware van je quadcopter te upgraden. Voor de Bebop 1 kun je deze via deze link downloaden, voor de Bebop 2 moet je deze link hebben.

Parrot Bebop video-settings

Introductie Disco drone
Waarschijnlijk is de firmware-update te danken aan de aanstaande introductie van de Disco drone. Deze fixed-wing drone is zoals het er nu op lijkt voorzien van dezelfde camera als die verwerkt is in de Bebop. Ook wordt de Disco bestuurd middels de FreeFlight app. Mogelijk heeft Parrot speciaal voor de Disco verder gesleuteld aan het videoprotocol, iets waar nu dus ook Bebop-eigenaren van profiteren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier