GoPro lanceert Karma drone op 19 september

Krijgt DJI er een geduchte concurrent bij, of is er sprake van de introductie van de zoveelste quadcopter? Op 19 september zullen we het weten, want dan introduceert action cam-fabrikant GoPro haar Karma drone. Naar verwachting zal deze uitgerust zijn met de Hero 5.

De datum van 19 september is door GoPro zelf naar buiten gebracht, in een korte teaservideo waaruit verder weinig op te maken valt. Afgezien van een eerder gepubliceerde video die met de Karma opgenomen zou zijn is er verder nog niets bekend over het toestel, behalve dat deze naar verwachting wordt geleverd met de eveneens binnenkort te lanceren Hero 5 camera.

Vertraging
De Karma drone heeft flink wat vertraging opgelopen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de GoPro drone in de eerste helft van 2016 op de markt zou verschijnen. Later stelde GoPro dat bij naar eind 2016. Mogelijk is een last-minute toevoeging van obstakeldetectie – inmiddels standaard bij andere drones – hier debet aan geweest.

Gezien GoPro’s doelgroep zal de Karma drone wellicht makkelijk opklapbaar en weather proof zijn.  Ook voorzien we een eenvoudige bediening – wellicht alleen via een smartphone app – en de mogelijkheid om dronevideo’s eenvoudig onderweg te bewerken en online te delen met vrienden.

Uit het slop trekken
De belangen zijn groot. Het gaat al lange tijd niet goed met GoPro, dat lijdt onder de afnemende vraag naar action cams en de moordende concurrentie in dit segment. De Karma drone en de Hero 5 moeten het tij gaan keren. De tijd zal leren of GoPro inderdaad een tweede kans krijgt, of dat het bedrijf samen met haar drone van het podium zal verdwijnen.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!