Nederlands drone-race team sluit serieuze sponsordeal

Team-SQG

Ook in Nederland begint FPV Racing, ofwel het racen met drones, steeds serieuzere vormen aan te nemen. Het laatste nieuws is dat Team SQG (Super Quadcopter Gang) een sponsordeal heeft gesloten, waardoor het team nog vaker kan deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland.

Team SQG bestaat uit meerdere enthousiaste FPV droneracers uit de regio Amsterdam. De bekendste leden van het team zijn Dino Joghi (GhettoDino), Martijn de Kemp (Fullstick FPV) en Juan Sacco (Tarzan FPV). Het team, dat actief is sinds eind 2014, vergaarde eerder dit jaar veel bekendheid door haar deelname aan de World Drone Prix in Dubai. Team SQG wist daar een vierde plek te behalen.

Om zich als team verder te ontwikkelen en aan meer wedstrijden mee te kunnen doen is geld nodig. Dankzij een sponsordeal met webwinkel Droneshop.nl en fabrikanten T-Motor, Dinogy, Dquad en Gemfan beschikt Team SQG de komende tijd over de middelen om haar activiteiten als professioneel drone-race team verder uit te breiden en de FPV-sport in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Riverside FPV Challenge
Wil je Team SQG in actie zien? Dan kun je dit weekend terecht bij de Riverside FPV Challenge. Deze wedstrijd vindt plaats op 3 en 4 september op Strand Maaslanden in Appeltern. De beste zes piloten op dit evenement plaatsen zich automatisch voor het Europese FPV-toernooi dat van 6 t/m 9 oktober plaats vindt op Ibiza.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier