Video

Drone maakt spectaculaire opnamen van Uluru

Ayers Rock, of Uluru zoals de aboriginals hem noemen, is misschien wel de meest bekende rotsformatie ter wereld. De monoliet is gelegen in het zinderende hart van de Australische outback. Jaarlijks wordt de rots door honderdduizenden mensen bezocht. Ook jij kunt nu genieten van dit natuurfenomeen, dankzij deze spectaculaire opnamen die met behulp van een drone werden gemaakt in Uluru-Kata Tjuta National Park.

Het is voor het eerst dat er een vergunning werd afgegeven voor het vliegen met een drone boven Uluru. De rots is door de aboriginals aangemerkt als een heilige plek, reden dat het niet zomaar toegestaan is om daar met een drone te vliegen. Onderstaande beelden zijn dus absoluut een unicum.

Het topje van het zichtbare deel van Uluru steekt zo’n 348 meter boven de woestijngrond uit – hoger dan de Eiffeltoren, en bijna net zo hoog als het Empire State Building. Geschat wordt dat het onderste deel van de rots zich op een diepte van 5-6 km bevindt. De rots is 3,6 km lang. De spectaculaire kleuren zijn een gevolg van de mineralen in de rots en de invloed van de atmosfeer op het zonlicht.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier