Lily drone wederom vertraagd

Lily Drone onder water

Het geduld van mensen die een Lily Camera hebben besteld wordt wel heel erg op de proef gesteld: in een laatste update schrijft de fabrikant dat de levering van de drone wederom is uitgesteld. Het toestel wordt nu pas na de feestdagen verwacht.

De Lily Camera begon mei vorig jaar als een groot succesverhaal. Mooi gemonteerde video’s toonden een compacte en waterproof drone die geheel autonoom actievideo’s en dronies zou kunnen maken van sportievelingen. Er werden miljoenen dollars opgehaald, zowel via crowdfunding en investeerders als via pre-orders van geïnteresseerde klanten.

Begin dit jaar kwam echter het nieuws dat de ontwikkeling van de Lily drone vertraging op had gelopen, en dat het toestel rond de zomer zou verschijnen. Die zomer is bijna voorbij, en nog altijd is er geen Lily Camera op de markt. Dat zou nu dus eind december 2016 of januari 2017 moeten worden, aldus de fabrikant.

gantt-1-1024x439

Refund aanvragen
Mocht je een Lily vooruitbesteld hebben en ben je het wachten beu, dan is het mogelijk om een refund aan te vragen. Zeker gezien de komst van de Karma drone van GoPro en de aankondiging van compacte selfie-drones als de Breeze van Yuneec en mogelijk de Mavic van DJI is het überhaupt zeer de vraag of de Lily drone zich op het moment van verschijnen nog kan onderscheiden van de concurrentie.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!