Intel koopt bedrijf achter obstakeldetectie Phantom 4

Chipmaker Intel heeft het bedrijf overgenomen dat de technologie levert voor de obstakeldetectie zoals die onder andere in de Phantom 4 van DJI wordt toegepast. Met de acquisitie van Movidius zet Intel een volgende stap in de dronewereld. Eerder nam het bedrijf een belang in dronefabrikant Yuneec en in het Duitse Ascending Technologies.

Movidius on board

De naam Movidius zal de meeste dronebezitters niet zoveel zeggen. Toch speelt het bedrijf inmiddels een belangrijke rol in de drone-sector. De computer vision chip die Movidius heeft ontwikkeld wordt namelijk toegepast in de nieuwste camera-quadcopter van DJI, de Phantom 4. Dankzij de twee cameraatjes aan de voorzijde van dit toestel en de chip van Movidius kan de drone tijdens een vlucht obstakels in kaart brengen en er proactief voor uitwijken.

DJI Phantom 4 Movidius

De 180 man die het bedrijf telt zullen onderdeel worden van Intels Perceptual Computing Group. Dat is dezelfde afdeling die ook RealSense heeft ontwikkeld, de module die aan de Typhoon H Professional de mogelijkheid geeft om veilig langs obstakels te vliegen. De kennis die Movidius inbrengt betreft niet alleen obstakeldetectie, maar ook deap learning, objectherkenning, navigatie en het verwerken van diepte.

‘Cambrische explosie’

Volgens Intel zal computer vision tot een ‘Cambrische explosie’ in de computersector leiden. Josh Walden van Intel: “Dankzij de integratie van computer vision kunnen devices navigeren, obstakels ontwijken, objecten volgen, mensen herkennen, inspecties uitvoeren en nog veel meer. Dit zijn functionaliteiten waar veel vraag naar is in opkomende markten.”

Een aantal productgroepen waar de technologie van Movidius in toegepast kan worden zijn drones, auto’s, beveiligingscamera’s, robots, en augmented en virtual reality systemen. De technologie van Movidius zal hiertoe verder geïntegreerd worden in het bestaande RealSense-platform.

Intel computer vision

Aero drone

Of en wanneer de technologie van Movidius beschikbaar komt in Intels eigen drone Aero is nog niet bekend. Aero is bedoeld als ontwikkelplatform voor developers van dronetoepassingen. De quadcopter beschikt over RealSense en wordt aangestuurd door een Intel Atom processor.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier