ProProductnieuws

PowerVision kondigt drone aan met 2 camera’s

515561-powervision-powereye

Herinner je je de PowerEgg nog, het vliegende robot-ei waarover we laatst schreven? Van dezelfde makers komt er binnenkort nog een drone op de markt, de PowerEye, die specifiek bedoeld is voor luchtfotografen en filmmakers. Bijzonder aan dit toestel is het feit dat de drone over 2 camera’s beschikt: één FPV-camera voor de piloot, en een tweede camera voor het maken van de gewenste foto’s of filmopnamen.

Met het nieuwe systeem mikt PowerVision op de veeleisende beeldmaker. De specs van het toestel liegen er dan ook niet om; zo is de hoofdcamera van de PowerEye uitgerust met een Micro Four Thirds-sensor, hetzelfde systeem als DJI toepast in de Zenmuse X5. Het voordeel van dit systeem is dat de gebruiker eenvoudig objectieven kan wisselen, om zo in verschillende omstandigheden de juiste beeldhoek en brandpuntsafstand te hebben.

powervision-camera

FPV-camera
Een interessante noviteit is de toevoeging van een first person view (FPV)-camera in de neus van het toestel. Dit is met name interessant voor een dual operator setup: de piloot kan zich dan optimaal concentreren op het vliegen, daarbij ondersteund door de beelden van de FPV-camera, terwijl de camera-operator via een tweede monitor het beeld te zien krijgt van de hoofdcamera. PowerVision noemt deze camera de Subject Matter View (SMV)-camera.

Het is overigens ook mogelijk om de twee beeldsignalen op 1 scherm te projecteren. Dat kan middels split screen, of middels picture in picture. De drone kan dus ook door 1 operator bediend worden, die zich dan tegelijkertijd bezig houdt met vliegen en camerawerk. Het goede nieuws is dat de PowerEye ook beschikt over obstakeldetectie, zodat de piloot tijdig gewaarschuwd wordt voor objecten die zich binnen een straal van 10 meter van de drone bevinden.

Infraroodopnamen
Een ander interessant aspect van de PowerEye is dat deze met twee verschillende camera’s geleverd kan worden. Men kan kiezen voor een 4K daglicht sensor, of voor de Thermal/Natural Light Switchable Camera. Deze camera beschikt over 2 sensoren, één voor daglicht en één thermische infraroodsensor waarmee warmtebeeldopnamen gemaakt kunnen worden. Daardoor wordt de toepasbaarheid van het systeem nog groter.

In uitgevouwen toestand is de spanwijdte van de quadcopter 60 cm. In opgevouwen toestand zijn de afmetingen 340 x 285 x 296 mm. Inclusief camera weegt het systeem 3,9 kg. Dat is goed nieuws voor Nederlandse droneprofessionals, aangezien dat betekent dat de PowerEye nog net binnen de grenzen van het ROC-light valt. Ondanks het relatief hoge gewicht zou de vliegtijd maar liefst 29 minuten bedragen.

De PowerEye moet eind dit jaar op de markt verschijnen. Een verkoopprijs is nog niet bekend gemaakt.

powereye-ingeklapt

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier