Enquête over professioneel dronegebruik in Nederland

darpas-enquete

Het professioneel gebruik van drones staat in Nederland flink in de belangstelling, zeker nu het ROC-light sinds enkele maanden aangevraagd kan worden. Onduidelijk is echter hoeveel bedrijven overwegen om te gaan opereren onder deze minidrone-regeling, en hoeveel bedrijven alsnog opteren voor het volledige ROC. Om daar meer inzicht in te krijgen heeft brancheorganisatie DARPAS in samenwerking met Aerial Pro een enquête opgesteld.

Professionele gebruikers van drones, en zij die overwegen om beroepsmatig één of meer RPAS in te gaan zetten, wordt verzocht om het online vragenformulier even in te vullen. Dit neemt ca. 10 minuten in beslag. De resultaten van het onderzoek worden onder de leden van DARPAS verspreid en ook gepubliceerd via Dronewatch Pro.

De bedoeling is om de enquête elk jaar te herhalen. Op die manier kan er beter inzicht gekregen worden in de ontwikkeling van de professionele drone-industrie. Dronewatch onderschrijft dit streven en wij vragen onze bezoekers die hun drone(s) beroepsmatig inzetten mede namens DARPAS en Aerial Pro dan ook om hun ervaringen te delen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier