Vergeet kitesurfen… hier is dronesurfing!!

De afgelopen jaren is kitesurfen snel populair geworden. Het is dan ook een leuke sport voor zowel beginners als gevorderden. Maar wat te doen als er geen zuchtje wind staat? Het antwoord is eenvoudig: neem een flinke drone en laat die je surfboard voorttrekken!

De drone in kwestie is een ALTA 8 van Freefly Systems, een weather resistant octocopter die bedoeld is voor professionele gebruikers. Het systeem kan maar liefst 9 kilo aan payload de lucht in brengen, en het maximale startgewicht komt daardoor uit op maar liefst 18 kilo.

freefly-alta8

Niet echt een amateurdrone dus, en gezien de hoge aanschafprijs van het toestel ($17,495) ligt het niet voor de hand dat dronesurfing snel uit zal groeien tot een sport voor iedereen.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Eén gedachte over “Vergeet kitesurfen… hier is dronesurfing!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.