Nieuws

Disney wil vuurwerk, confetti en laserstralen afschieten vanuit drones

Het Amerikaanse entertainmentbedrijf Disney heeft grootste plannen als het gaat om spektakelshows met drones in de hoofdrol. Disney heeft namelijk patent aangevraagd op een drone die vuurwerk en confetti kan afschieten. Ook wil Disney drones uitrusten met lasers, die vervolgens lightsabergevechten met bezoekers kunnen aangaan.

Air Delivered Special Effects

Het idee is dat de drones een rol gaan spelen in de toch al spectaculaire vuurwerkshows die elke avond worden gegeven boven de verschillende Disneyparken. Het patent voorziet in hexacopters met verschillende compartimenten, van waaruit vuurwerkpatronen en rook- en confettibommen ontstoken kunnen worden. De techniek heet Air Delivered Special Effects.

patentaanvraag-disney

Ook voor het nieuwe Star Wars-paviljoen dat momenteel ontwikkeld wordt denkt Disney aan drones. Die zouden dan laserstralen moeten afschieten op bezoekers, die de stralen vervolgens met lightsabers moeten afweren.

Projectors en marionetten

Eerder al vroeg Disney patent aan op drones voorzien van kleine videoprojectors en -schermen, zodat er sprake zou zijn van ‘vliegende pixels’. Ook wilde Disney drones gebruiken om in de lucht vliegende fantasiefiguren tot leven te wekken. De vraag is dus niet zozeer of, maar wanneer de drones in de parken van Disney te zien zijn.

Overigens zullen de drones in alle gevallen niet boven mensen vliegen. Dit met het oog op de veiligheid van de bezoekers. Net als het vuurwerk zullen de drones naar alle waarschijnlijkheid alleen boven de meren en andere vrije ruimten in de parken in actie komen.

Puy du Fou

Disney is niet het eerste themapark dat drones wil inzetten voor entertainmentdoeleinden. Het Franse pretpark Puy du Fou liet vorig jaar al vijftig drones voorzien van lantaarns meedoen aan de lichtshow Cinéscénie. Ook chipfabrikant Intel verzorgde in samenwerking met het Duitse AscTec reeds een lichtshow met gebruik van drones.

(coverfoto: screenshot uit Youtube-video ‘Drone shoot fireworks’ van Rene Oudshoorn)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier