DJI zet teaservideo Mavic online op vooravond GoPro Karma-lancering

Daags voordat GoPro haar Karma-drone aan het publiek zal tonen heeft marktleider DJI een teaservideo online gezet van de Mavic, een opvouwbare quadcopter waar we onlangs al uitgelekte afbeeldingen van publiceerden. Zoals het een goede teaser betaamt worden er maar weinig details over het product zelf getoond, maar DJI hint wel op een volledig nieuw ontwerp.

In de video is een voice-over te horen die de volgende woorden uitspreekt: “When you think you know everything, when you think nothing surprises or amazes, we take all that you think you know, and reshape it.” Kortom: DJI komt met een drone op de markt die een naar het zich laat aanzien goede beeldkwaliteit combineert met een heel nieuw, waarschijnlijk inklapbaar, ontwerp.

Geen toevallige timing
De timing van de teaservideo is niet heel toevallig. DJI wil GoPro waarschijnlijk maximaal dwarszitten door nu alvast veel reuring te veroorzaken rond haar Mavic, zoals de drone gaat heten. Dit om maar te voorkomen dat GoPro met haar Karma-drone marktaandeel gaat afsnoepen.

Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen dat de Mavic een alternatief is voor de Karma, of vice versa. Beide producten zijn immers nog niet officieel aangekondigd, en er zijn nog geen specificaties bekend van zowel de Mavic als de Karma. Morgen weten we in ieder geval meer over het nieuwe toestel van GoPro, en op 27 september volgt de officiële aankondiging van de DJI Mavic.

DJI-Mavic

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier