Eerste foto’s van de DJI Mavic tonen opvouwbaar ontwerp en geïntegreerde gimbal

DJI Mavic in de hand

Met nog minder dan een uur te gaan voor de productlancering van GoPro’s Karma drone zijn er foto’s uitgelekt van de DJI Mavic. Eerdere geruchten waren juist: het gaat om een inklapbare quadcopter, die ondanks het geringe formaat toch beschikt over een mechanische camerastabilisatie.

Met de Mavic wil DJI GoPro overduidelijk het leven zuur maken. De markt voor makkelijk mee te nemen drones is misschien nog wel groter dan de markt voor multirotors zoals we die nu kennen, en DJI is niet van plan om haar koppositie af te staan aan een ander. Dat GoPro met een drone zou komen is al maanden bekend, maar het nieuws over de Mavic kwam pas zeer recent naar buiten.

14390960_194302450991909_982798996455140157_n

Mechanische gimbal en VPS
Op de via Facebook uitgelekte foto’s van de Mavic is te zien dat de drone ondanks het compacte ontwerp toch voorzien is van een traditionele mechanisch gestabiliseerde gimbal, en over het vision positioning system (VPS) zoals we dat al kenden van de Phantom 3 en 4. Daardoor kan de drone ook indoor, dus zonder GPS-signaal, zijn positie bepalen. Ook beschikt de Mavic over sonar, voor de hoogtebepaling op geringe hoogten.

Alhoewel er nog geen specs van de camera bekend zijn kunnen we er wel van uitgaan dat de camera in 4K kan filmen. Hoe de Mavic precies bestuurd wordt is nog even de vraag, want er zijn geen foto’s van een controller getoond. Mogelijk kan de Mavic met alleen een smartphone of tablet bestuurd worden, en wordt er wifi gebruikt voor de verbinding.

Aftellen tot lancering Karma
Op 27 september weten we meer over de Mavic. Eerst is het nog even aftellen tot de lancering van de Karma drone. Dan zullen we ook weten hoe GoPro denkt marktaandeel te gaan veroveren in de steeds groter wordende afzetmarkt voor drones.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier