BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Dronespecialist uit Zoetermeer sluit haar deuren

dronespecialist

De in Zoetermeer gevestigde speciaalzaak Dronespecialist heeft haar deuren gesloten. Oprichter en dronepionier Marcel van Gelderen zag de omzet teruglopen door de volgens hem te strenge regelgeving voor professionele gebruikers van drones. Ook is de slechte communicatie vanuit de overheid volgens hem debet aan de sluiting.

Van Gelderen richtte de winkel Dronespecialist in 2010 op. Aanvankelijk legde het team rondom Van Gelderen zich vooral toe op de bouw van onbemande systemen in opdracht, de laatste jaren kwam daar de verkoop van ready to fly-systemen bij. Ook kon men bij Dronespecialist terecht voor opleidingen en praktijktrainingen.

De strenge regelgeving voor professionele gebruikers zorgde er volgens Van Gelderen echter voor dat de sector zich niet goed kon ontwikkelen, waardoor ook zijn omzet terugliep. De invoering van het ROC-light, die het beroepsmatig gebruik van drones tot 4 kg een stuk laagdrempeliger maakt, mocht niet meer baten.

dronespecialist-showroom

Betere communicatie
Ook vindt Van Gelderen dat de overheid meer had moeten communiceren. “Bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en met name bij de Inspectie voor Leefomgeving en Transport hadden ze vaker met ondernemers aan tafel moeten gaan zitten. Het is onbegrijpelijk dat er overal zonder uitleg drones verkocht mogen worden, met alle problemen van dien, terwijl wij met ons gezin er hard voor knokten om drones op een verantwoorde manier in de markt te zetten.”

Het is nog niet bekend of de winkel een doorstart maakt of overgenomen wordt. Van Gelderen: “We hebben 7 jaar keihard gewerkt voor de winkel, we willen nu vooral rust aan ons hoofd. We willen bij deze namens het hele team onze klanten bedanken en wensen hen veel succes en vliegplezier.”

Dronefotografie (2016)

19 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.