BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Maak je eigen LEGO-drone met Flybrix

flybrix-lego-drone

Was je vroeger net als wij verslaafd aan LEGO, en heb je altijd al je eigen drone willen bouwen? Het Amerikaanse bedrijf Flybrix helpt je op weg met een bouwpakket dat alle componenten en LEGO-steentjes bevat om je eigen quad-, hexa- of octocopter te bouwen.

Het bouwpakket is in twee varianten leverbaar: de Basic Flybrix Kit ($149) en de Deluxe Flybrix Kit ($189). Beide pakketten worden compleet geleverd met acht motortjes, de benodigde LEGO-stenen, een LiPo-accu, vliegcomputer en software. Oja, er wordt ook nog een LEGO-figuurtje die de dronepiloot moet voorstellen meegeleverd. De aansturing van de drone gaat middels de Flybrix Flight Control App, beschikbaar voor iOS en Android. Bij de Deluxe-versie van de kit wordt ook nog een losse zender geleverd.

flybrix-onderdelen

Arduino flight controller
In principe kun je met de meegeleverde LEGO-steentjes naar eigen wens een drone bouwen met vier, zes of acht motoren. Het is ook mogelijk om met eigen LEGO aan de slag te gaan en zelf een drone te ontwerpen. De flight controller draait op Arduino en bevat een Cortex M4-processor op 96MHz, hoogtemeter, elektronisch kompas, leds, ondersteuning voor een sd-geheugenkaartlezer en bluetooth.

Naast de software om je drone mee te configureren levert Flybrix ook instructies mee voor een aantal games die je met de drone kunt spelen, zoals Battle Bricks, Pass the Potato en Cross the Line. Groot voordeel van het feit dat de drones uit LEGO bestaan is dat je na een crash de drone eenvoudig weer kunt repareren.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.