Epson maakt augmented reality-videobril geschikt voor DJI drones

epson-moverio-bt-300-smart-glasses-provide-first-person-view-during-drone-flight

Een videobril die je laat meekijken met de camera in je drone, terwijl je toch oogcontact kunt houden met het toestel: dat is de belofte van de Moverio BT-300 van Epson, die momenteel geschikt gemaakt wordt voor gebruik met DJI drones. De augmented reality-bril komt binnenkort als officiële DJI-accessoire op de markt.

Zoals je misschien weet is het in veel landen – waaronder Nederland – verboden om een drone te besturen als je een videobril op hebt. Je moet namelijk gedurende de hele gevlucht oogcontact houden met je drone, ook wel visual line of sight (VLOS) genoemd. Toch is het in sommige gevallen best handig om met een FPV bril op te vliegen, voor drone-racen bijvoorbeeld, maar ook tijdens het maken van filmopnamen.

epson-moverio-bt-300-smart-glasses_side-view_resized

Augmented reality
Augmented reality (AR) biedt een oplossing. AR-brillen stellen je namelijk in staat om een videobeeld te bekijken, zonder dat je volledig wordt afgeschermd van de omgeving. Daarbij wordt in het geval van de Moverio BT-300 van Epson gebruik gemaakt van halfdoorlatende oled-schermen. Die projecteren het beeld van de camera van de drone over je normale blikveld. Daardoor kun je dus toch legaal FPV-vliegen, ook in ons land.

De videobril komt later dit jaar op de markt en zal geschikt zijn voor gebruik met de DJI Phantom, Inspire en Matrice modellen, alsook met de Osmo handheld stabilizers. De verkoopprijs is 799 dollar, dus reken er maar op dat de prijs in ons land tussen de acht- en negenhonderd euro gaat bedragen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier