‘Mixed reality’-drone AiBao laat je door virtuele racetracks vliegen

Walkera Aibao

Dronebouwer Walkera komt met een bijzondere nieuwe cameradrone op de markt, die gamers wel zal aanspreken. De AiBao biedt namelijk een ‘mixed reality’ modus, waarbij virtuele elementen geprojecteerd worden op het live camerabeeld. Dit maakt games mogelijk waarbij je bijvoorbeeld een virtuele racetrack moet afleggen of vijanden uit de lucht moet schieten.

Kleine 4K cameradrone
Op het eerste gezicht is de AiBao gewoon een kleine en lichte (570 gram) quadcopter met een ingebouwde 4K camera. De AiBao is dan ook prima te gebruiken als cameradrone, zij het dat de camera niet op een gimbal gemonteerd is, maar op een vaste positie in de voorzijde van de body is gepositioneerd. De controller heeft een bereik van een paar honderd meter, en de vliegtijd op één acculading zou ca. 20 minuten bedragen.

De AiBao is echter niet bedoeld om alleen maar foto’s en video’s mee te maken. Via de bijbehorende app is het namelijk mogelijk om games te spelen met de drone. Dat doet de app door 3D graphics te tonen in het live FPV beeld van de camera. Denk aan gates waar je doorheen moet vliegen, of tegenstanders die je uit de lucht moet schieten. Dat heet ook wel augmented reality, alhoewel Walkera spreekt over mixed reality.

aibao-games

Racen of schieten
Momenteel biedt de app 3 games: racing, battle en collection. Via app updates wil Walkera in een later stadium meer games toevoegen. Ook externe ontwikkelaars zijn van harte welkom om games te gaan ontwikkelen voor de AiBao drone.

Met de AiBao betreedt Walkera een geheel nieuw domein. Je kunt zeker niet van een racedrone spreken, alhoewel het afleggen van een virtueel parcours wel iets van FPV racing in zich heeft. Misschien leent de AiBao zich daarom goed voor het onder de knie krijgen van FPV racing. Maar het verzamelen van objecten heeft meer iets van Super Mario Bros in zich, terwijl de ingebouwde shoot ‘em up eerder doet denken aan Star Wars.

Het is wel te hopen dat gamers die aan de slag gaan met de AiBao zich beseffen dat ze niet na een crash gewoon opnieuw kunnen beginnen, zoals in een echte computergame. De drone is met zijn verkoopprijs van $469 immers net iets te duur om steeds weer opnieuw te moeten aanschaffen na een game over.

devo-f8e

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier