Video

Deze sf-film werd geheel door autonoom vliegende drones opgenomen

Volgende week vind het Filmfestival van Londen plaats, het grootste openbare filmfestival van het Verenigd Koninkrijk. Eén van de inzendingen is In the Robot Skies, een sciencefictionfilm die in zijn geheel door drones werd opgenomen. Bijzonder is dat de drones niet door mensen werden bestuurd, maar geheel zelfstandig vlogen.

De film werd niet alleen opgenomen door drones, maar drones spelen ook nog eens de hoofdrol in de film. Scriptschrijver Tim Maughan en regisseur Liam Young beschouwen drones als een cultureel fenomeen, en namen dat gegeven als uitgangspunt voor de film. De film roept daardoor ook actuele vragen op: hoe zit het eigenlijk met je privacy, als er dadelijk overal zelfstandig opererende drones rondvliegen?

Opgejaagd door security drones
Het verhaal draait om twee tieners die zowel door de politie als door een netwerk van security drones met kunstmatige intelligentie op de hielen worden gezeten. Maar door twee drones te hacken kunnen de tieners toch met elkaar communiceren, en worden via de drones zelfs verliefd op elkaar.

De filmcrew werkte samen met het Embedded and Artificially Intelligent Vision Lab in België om een reeks van cinematische regels op te stellen voor de filmdrones. De drones gingen vervolgens zonder menselijke tussenkomst aan de gang om de shots op te nemen.

Trailer
Hieronder kun je een trailer van In the Robot Skies bekijken. Het is nog niet bekend wanneer de film in zijn volledigheid is te bekijken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier