Video

17-jarige dronepiloot maakt nu al de prachtigste luchtvideo’s

Ervaring komt met de jaren, maar de 17-jarige Mathias Haughom laat zien dat dit spreekwoord niet altijd opgaat. Zijn dronevideo’s van Noorwegen zijn een lust voor het oog en kunnen zich meten met dronevideo’s van professionele beeldmakers.

Mathias – zelf afkomstig uit Noorwegen – begon ‘gewoon omdat het leuk was’ met het fotograferen en filmen met drones. Hij maakte zijn eerste video Mountains in the North in de bergen rondom zijn woonplaats Vesterålen. Hij kreeg veel positieve feedback op deze eerste film, wat hem aanmoedigde om verder te gaan.

Torghatten
In een andere video die Mathias maakte zie je hoe de drone dwars door een 160 meter lange natuurlijke tunnel vliegt, de Torghatten. Dat vergt heel wat lef èn stuurmanskunst, want in een tunnel heeft de drone geen GPS-ontvangst en moet deze handmatig bestuurd worden.

Bijzondere natuur
Voor het opnemen van zijn video’s maakt Mathias gebruik van een DJI Phantom 3 Professional. Dankzij de drone beziet hij zijn geboorteland met heel andere ogen: “Ik heb altijd al van de natuur in Noorwegen gehouden. Maar pas nadat ik met een drone opnamen ging maken besefte ik hoe bijzonder de natuur hier is, zeker vergeleken met andere landen”, vertelt Mathias aan The Telegraph.

Tienduizenden views
Zijn video’s worden wereldwijd goed bekeken. Norway From Above, met daarin watervallen, besneeuwde bergpieken en stranden die zo uit het Carribisch gebied lijken te komen, is al ruim 50.000 keer bekeken. Een dronevideo waarin de spectaculaire rotsformatie Trolltunga te zien is heeft al ruim 30.000 views.

Wil je meer video’s van Mathias zien? Check dan zijn YouTube-kanaal.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “17-jarige dronepiloot maakt nu al de prachtigste luchtvideo’s

  • Air-Dreams

    Torghatten is inderdaad moeilijk vliegen! Heb er afgelopen zomer ook gevlogen en inderdaad geen GPS signaal. Nog een factor is de wind die vanaf zee door de tunnel gaat, dat maakt het niet gemakkelijk. Noorwegen is een prachtig land voor dronevideo’s, vooral de regio Lofoten. Bovenstaande beelden zijn werkelijk prachtig!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier