Video

Drone-race in en om ’s werelds grootste vrachtvliegtuig

De Antonov AN-225 is met zijn spanwijdte van ruim 88 meter en gewicht van 175 ton zonder twijfel het zwaarste en grootste vliegtuig ter wereld. Een prima decor voor een dronerace, dacht de Ukrainian Association of Drone Racing (UADR). De FPV piloten van Rotor Riot mochten voor één keer in en rond het vliegtuig hun kunsten vertonen, en dat leverde unieke beelden op.

Normaal gesproken moeten dronevliegers het niet in hun hoofd halen om dichtbij vliegtuigen te komen, dus is het sowieso al een unicum dat er racedrones te zien zijn in de nabijheid van een vliegtuig. Helemaal bijzonder is het feit dat er in dit geval zelfs in het vliegtuig geraced wordt met de drones; het laadruim van de Antonov is er immers groot genoeg voor.

Na de capriolen in en rond de Antonov AN-225 mag de crew van Rotor Riot ook nog even losgaan in een nabijgelegen vliegtuigmuseum. Ook dat levert prachtige beelden op: zo zie je maar dat drones en vliegtuigen best goed samen kunnen gaan…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier