Productnieuws

Nieuwe plugin helpt je om schokkerige dronevideo’s te stabiliseren

betterstabilizer-fxfactory-1920x1080

Alhoewel de meeste cameradrones tegenwoordig uitgerust zijn met mechanische of elektronische stabilisatiemechanismen om te zorgen voor een tril- en schokvrij beeld, zijn er situaties denkbaar dat je alsnog de behoefte hebt aan extra stabilisatie. Misschien beschik je nog niet over een drone met stabilizer, of werkte je gimbal tijdens de opnamen niet optimaal. De plugin BetterStabilizer biedt uitkomst.

BetterStabilizer is bedoeld als plugin voor de populaire videobewerkingspakketten Final Cut Pro en Adobe Premiere Pro. Eenmaal geïnstalleerd kun je de plugin loslaten op al het beeldmateriaal dat niet helemaal vrij is van schokken en trillingen. De plugin voorziet in diverse instellingen, waaronder Drone, Handheld en Bike Mount. Je kunt dus niet alleen dronebeelden verbeteren met de plugin, maar ook opnamen die je vanuit de hand of tijdens het fietsen hebt gemaakt.

Beter en sneller
Volgens de makers van de plugin levert BetterStabilizer betere resultaten dan de ingebouwde correctietools van de genoemde softwarepakketten. Boven zou de plugin sneller werken: dat kan bijzonder welkom zijn, aangezien het softwarematig stabiliseren van video’s zeer rekenintensief is en dus lang kan duren, zeker bij langere videofragmenten.

De plugin zou ook van pas komen voor het corrigeren van dronebeelden die wel met behulp van een goede gimbal zijn opgenomen. Vooral bij zijdelingse camerabewegingen (‘pans’) willen de door de drone gestabiliseerde opnamen er nog wel eens onnatuurlijk uitzien. In dergelijke gevallen zou BetterStabilizer ook voor verbetering moeten zorgen.

De plugin kost 49 dollar en is te koop via de website van ontwikkelaars Crumblepop.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Nieuwe plugin helpt je om schokkerige dronevideo’s te stabiliseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier