Video

Ervaar de ruige kant van Schotland in dronevideo ‘Wild Scotland’

De naam van filmmaker John Duncan is al eerder voorbij gekomen op Dronewatch, en dat is ook niet zo vreemd, gezien het feit dat Duncan dronevideo’s maakt waarin hij een land als Schotland op een prachtige manier weergeeft. In Wild Scotland neemt Duncan je mee over de Schotse hooglanden en de bergachtige gebieden in het oosten van het land.

Voor het maken van de beelden maakte Duncan gebruik van een DJI Phantom 3 en een Inspire 1. Leuk is dat Duncan naast de video zelf ook een ‘making of’ publiceerde, waarin hij laat zien hoe Wild Scotland tot stand kwam. Daaruit blijkt eens te meer dat een goede voorbereiding essentieel is, wil je echt mooie resultaten bereiken.

Zo zie je hoe Duncan op sommige locaties moest kamperen, om zodoende op tijd aanwezig te zijn om het vroege ochtendlicht vast te leggen. Hij maakt daarbij dankbaar gebruik van SunCalc, een app die laat zien waar de zon precies opkomt op een gegeven dag. Ook krijg je een leuk inkijkje in de apparatuur die Duncan meesleept om zijn werk te doen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier