NieuwsPro

Amerikaanse verzekeraar lanceert app voor kortlopende droneverzekeringen

verifly

Wie professioneel met een drone gaat vliegen moet zijn toestel verplicht verzekeren voor schade aan derden, kaping en molest. Dat kan aardig in de papieren lopen, zeker als je meerdere toestellen wilt verzekeren. De Amerikaanse app Verifly biedt uitkomst: de app stelt je in staat om dekking per uur te kopen.

Het idee achter de app is eenvoudig. In plaats van dat je elke drone waarmee je bedrijfsmatig vluchten uitvoert continu verzekert, sluit je alleen een dekking af als je daadwerkelijk een vlucht met een beroepsmatig karakter uit gaat voeren. Vanaf 10 dollar krijg je gedurende één uur een dekking van 1 miljoen dollar voor schade en 10.000 dollar voor mogelijke privacyclaims. Voor vluchten waaraan meer risico’s verbonden zijn, bijvoorbeeld in de buurt van bebouwing, moet een hogere premie betaald worden.

verifly-ios-quote

Bijna geheel Noord-Amerika
De app werd bedacht door Jay Bregman. Momenteel kan de app gebruikt worden in 42 staten in de VS, later moet geheel Noord-Amerika gedekt worden. Er is ook een gewichtsbeperking: de verzekering dekt toestellen tot maximaal 7,5 kg. Schade aan de drone zelf is niet verzekerd, en ook indoorgebruik valt niet onder de dekking. Ook wordt er niet uitgekeerd als er boven de 120 meter wordt gevlogen.

Het is te hopen dat ook Europese verzekeraars het idee omarmen om droneverzekeringen op basis van gebruik te gaan aanbieden. Dat zal echter wel wat wetswijzigingen vereisen, aangezien de huidige regels voor professionele drones niet voorzien in dergelijke on-demand verzekeringsvormen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier