Nieuws

Drone laat terminaal zieken droomplek bezoeken

drone-hospice

Voor veel mensen die in een hospice belanden is het uitzicht uit het raam het laatste wat ze zullen zien anders dan hun bed en hun dierbaren. Als het aan de Amerikaanse ondernemer Tom Davis ligt komt daar verandering in, en kunnen terminaal zieken dankzij drones nog één keer hun favoriete bestemmingen beleven alsof ze er zelf zijn.

Davis kwam zelf in 2013 in aanraking met drones. Al snel ging hij in de weer met het in opdracht filmen van huizen en bouwplaatsen. Maar David bedacht al snel een nieuwe toepassing voor drones: het doorgeven van live beelden van favoriete bestemmingen aan mensen die hun bed niet meer uit kunnen komen, zoals terminaal zieken.

A Flight to Remember
Het initiatief dat Davis in samenwerking met een hospice in Cleveland heeft opgetuigd heet ‘A Flight to Remember’. Het idee is dat er een grootformaat tv in de kamer van een terminaal zieke wordt gereden, waarna er via een videostream live beelden van een drone elders ter wereld worden getoond. De zieke en de familie kunnen ondertussen aanwijzingen aan de piloot doorgeven en zodoende invloed uitoefenen op de virtuele rondvlucht.

Uiteindelijk wil Davis kunnen beschikken over een heel netwerk aan drone-operators in de VS en misschien wel daarbuiten. “Als een patiënt nog één keer Hawaii wil zien, dan kan dat. Ik vind de technologie ongelofelijk, en er zijn talloze positieve toepassingen denkbaar. Dit is een manier om mensen in een hospice nog één keer te laten genieten van een mooie bestemming, ook al is het maar voor even.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier