Drone-racing serie van start op Amerikaanse sportzender ESPN

espn_drones-970-80

Het racen met drones begint wereldwijd serieuze vormen aan te nemen. Zeker nu de Amerikaanse sportzender ESPN van start gaat met het uitzenden van een heel tournament, in samenwerking met de Drone Racing League (DRL). Tien weken lang worden FPV racers uit de VS op de voet gevolgd, in de aanloop naar het DRL World Championship op 20 november.

Het is niet voor het eerst dat er drone racing te zien is op ESPN. Eerder dit jaar zond de zender de 2016 U.S. National Drone Racing Championships uit. Blijkbaar viel het drone racen goed bij de doelgroep, want nu zijn er dus 10 uitzendingen met FPV racers in de hoofdrol te zien. De eerste uitzending van het drone racing tournament is te zien om 9 uur vanavond (EST).

eSports
Voor ESPN valt drone racing onder de bredere noemer van eSports, ofwel sporten die gefaciliteerd worden door elektronische hulpmiddelen. Meestal denkt men bij eSports aan gaming tournaments, waarbij deelnemers het tegen elkaar opnemen in uiteenlopende videospellen. Drone racing is daar een unieke variant op, aangezien er ook sprake is van een fysieke component.

De verrichtingen van de DRL zullen ook in Engeland op de buis te zien zijn. Het bekende tv-conglomeraat Sky heeft de rechten verworven om de races van DRL uit te zenden op de nieuwe zender Sky Sports Mix. Op die zender wordt het drone-racen afgewisseld met sporten als vrouwengolf, netball en Premier League-voetbal.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier