Productnieuws

Deze gouden Phantom 4 kost je ruim 22.000 euro

gouden Phantom 4

Een paar jaar geleden kon je bij je vrienden nog wel de blits maken met je nieuwe drone, maar die tijd is al wel voorbij: wil je opvallen met je nieuwe speeltje dan moet je toch echt weer met wat nieuws aankomen. Mocht je toevallig een dikke 22.000 euro hebben liggen, dan zou je bijvoorbeeld deze gouden uitvoering van de Phantom 4 van DJI kunnen aanschaffen. Gegarandeerd dat mensen omkijken als je met dit toestel gaat vliegen.

De met bladgoud bedekte Phantom 4 wordt aangeboden door Drones Direct. De verkoopprijs is, na een korting van 2.000 pond, £ 19.999, ofwel € 22.395. Daarvoor krijg je dan wel 24 karaats bladgoud, en natuurlijk de nog altijd indrukwekkende specs van de Phantom 4, waaronder de mogelijkheid om in 4K te filmen en ruim 20 minuten te vliegen op een acculading.

jgkrzwlzxipetlkvr2wd

Nadelen
Naast het toch wel wat hoge prijskaartje zijn er misschien nog wel wat nadelen. Zo zal het bladgoud ervoor zorgen dat het startgewicht wat hoger uitkomt, waardoor de vluchttijd mogelijk negatief wordt beïnvloed en de drone ook wat minder scherpe bochten zal maken. Daarnaast is het de vraag of al dat kostbare metaal niet zorgt voor interferentie met de radiosignalen of stoort op het elektronisch kompas. Of de speciale behuizing ook onder de standaard garantie valt wordt niet vermeld.

Zelf zouden we toch wel met redelijk klamme handjes vliegen, als het ons gegeven was om een proefvlucht te maken met deze vergulde Phantom 4. Een fly-away krijgt toch een heel andere dimensie als er ruim 20.000 euro aan goud met het toestel meevliegt. Maar wie weet lopen er desalniettemin potentiële kopers rond voor deze blingbling drone. De gouden koets wordt momenteel gerenoveerd, misschien bestaat er vanuit die hoek interesse?

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier