Yuneec brengt flinke software-update uit voor Typhoon H

typhoon-h-software-versie-3

Dronefabrikant Yuneec heeft zojuist een flinke software-update uitgebracht voor haar Tyhoon H hexacopter. Dankzij de update krijgt de gebruiker de beschikking over flink wat nieuwe features die met name dronefotografen zullen aanspreken. Ook heeft Yuneec verbeteringen aangebracht voor wat betreft de stabiliteit van de radioverbinding.

De update, die door Yuneec wordt aangeduid met de naam Software Release 3.0, biedt flink wat verbeteringen op uiteenlopende vlakken. Het gaat niet zomaar om een firmware-update waarin wat bugs worden opgelost, maar om een heel nieuw stuk software voor zowel de drone als de controller.

Dual Band Redundancy
De meest in het oog springende toevoeging is misschien wel Dual Band Redundancy. Deze techniek moet ervoor zorgen dat de radioverbinding intact blijft in geval van een verstoring. Normaal gesproken maakt de controller via de 2,4 GHz band contact met de drone, maar als er op deze een frequentie een verstoring optreedt, dan wordt er nu automatisch overgestapt op de 5,8 GHz band.

Een andere opmerkelijke nieuwe feature is Panorama. Deze functie zorgt ervoor dat de camera automatisch 8 foto’s neemt, waarbij de gimbal steeds iets gedraaid wordt. De foto’s worden daarna aan elkaar gestitcht tot één panoramafoto. Het is ook mogelijk om twee series foto’s te maken, waarbij de camera halverwege iets wordt gekanteld. Dan kan ook de grond worden meegenomen.

Fotografie-instellingen
Andere verbeteringen zijn met name terug te vinden op het gebied van fotografie-instellingen. Zo kan er nu gekozen worden voor verschillende belichtingsinstellingen, is er een histogramfunctie toegevoegd en kunnen er timelapse of burst fotoseries gemaakt worden. Daarnaast kunnen foto’s nu opgeslagen worden in DNG+jpg.

Tot slot voorziet de nieuwe software nu in Over The Air updates. Daardoor kunnen toekomstige firmwareversies eenvoudiger en sneller worden geïnstalleerd. De EU-versie van de nieuwe Software Release 3.0 is uiteraard te downloaden via de website van Yuneec.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier