Nieuws

Obama wil werkloze mijnwerkers om laten scholen tot dronepiloot

mijnwerkers

President Obama heeft 2,2 miljoen dollar beschikbaar gesteld om werkloze mijnwerkers in de staten West Virginia en Kentucky om te laten scholen tot dronepiloot. Met het omscholingstraject wil Obama niet alleen voor nieuwe banen zorgen, ook onderstreept Obama’s regering de visie dat drones een belangrijk onderdeel gaan worden van de Amerikaanse economie.

Als gevolg van de krimpende kolenindustrie door de transitie naar duurzame vormen van energieopwekking zitten er in de Amerikaanse staten West Virginia en Kentucky duizenden mijnwerkers thuis. In totaal wordt er vanuit de overheid 28 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor omscholing en ontwikkelingsprojecten, waarvan er dus 2,2 miljoen dollar naar een opleidingsprogramma voor dronepiloten gaat.

Het trainingsprogramma moet er ook voor zorgen dat Virginia wordt gezien als dè plek waar de Amerikaanse drone-industrie zich verder kan ontwikkelen. Afgelopen jaar werden er in Virginia al experimenten uitgevoerd met het bezorgen van medicijnen door drones. Door ervoor te zorgen dat er een goed geschoolde arbeidsmarkt is moeten er uiteindelijk meer van dergelijke experimenten in de regio uitgevoerd worden.

Naast het opleidingscentrum voor dronepiloten komt er ook een incubator voor startups in Virginia. Dat moet er toe leiden dat startende, innovatieve bedrijven over de middelen kunnen beschikken om hun ideeën verder te ontwikkelen en marktrijp te maken. Mogelijk zitten ook daar drone-ondernemers tussen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier