Nieuw-Zeeland: van lieflijke graslanden tot ruige fjorden

Niet voor niets koos regisseur Peter Jackson voor Nieuw-Zeeland als decor voor de Lord of the Rings-trilogie en later zijn The Hobbit-trilogie. Zeker het zuidereiland biedt een ongekende diversiteit aan landschappen. Op weinig andere plekken ter wereld kun je binnen een uur rijden zowel subtropische regenwouden als alpiene bergpieken doorkruisen.

Dronefotograaf Wiebe de Jager ging voor National Geographic Traveler en WRC Reizen drie weken op pad door het Zuidereiland, onder andere om een serie 360º luchtfoto’s te maken die de komende tijd op de Facebookpagina van National Geographic te zien zijn. Ook maakte hij onderweg video-opnamen van de mooiste en meest typerende landschappen die je tegenkomt als je door het land reist. Die beelden zijn nu verwerkt in de video Te Waipounamu (de Maori-benaming voor het Zuidereiland).

In de video zie je na introductieshots van de Canterbury Plains bij Christchurch onder andere de diepblauwe meren Lake Tekapo en Lake Pukaki, de laatste met Mt Cook op de achtergrond. Ook komen de bekende Pancake Rocks bij Punakaiki voorbij, evenals locaties in de omgeving van de fjord Milford Sound. Ook het zuidelijkste (Slope Point) en noordelijkste punt (Cape Farewell) van het eiland komen in beeld. Naast deze ruige rotsformaties en verlaten zandduinen is er ruimte voor de lieflijke groene heuvels van The Catlins.

De opnamen werden gemaakt met een DJI Phantom 4, voorzien van een PolarPro polarizer. De video werd gemonteerd in Final Cut Pro. De natuurgeluiden werden op locatie opgenomen met behulp van een iPhone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Nieuw-Zeeland: van lieflijke graslanden tot ruige fjorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier