Video

Drone met 1.000W ledlamp zorgt voor bizarre lichteffecten

Een vliegende schijnwerper, zo kun je dit zelfbouwproject van rctestflight het beste omschrijven. Bij wijze van experiment werd een 1.000W ledlamp onder een Freefly ALTA 8 octocopter bevestigd. Het resultaat is een gigantisch vliegend lichtkanon, dat ongeveer 10 minuten functioneert op één set accu’s.

Er zijn meer toepassingen voor zo’n vliegende schijnwerper dan je denkt: ten eerst kan het systeem gebruikt worden om speciale lichteffecten te creëren tijdens filmopnamen. Met een door de lucht vliegende lamp kun je zeer spookachtige effecten bereiken, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Een andere mogelijke toepassing van de leddrone is het verlichten van nachtelijke rampplekken. Hulpdiensten hebben vaak het meeste baat bij een goed overzicht van de situatie ter plaatse, en een vliegende schijnwerper zou – mits deze voldoende lang in de lucht kan blijven hangen – goed van pas komen.

1000w-led-drohne-10

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Drone met 1.000W ledlamp zorgt voor bizarre lichteffecten

  • Helaas zie ik ook dat er met dit lichtkanon dieren in de natuur verstoord worden! Dat moeten we toch niet willen, lijkt mij.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier