Video

Intel laat 500 drones magische lichtshow opvoeren

Over een paar jaar kijken we met oud&nieuw niet meer naar vuurwerkshows, maar naar lichtshows opgevoerd door drones. Die zijn nog veel adembenemender om naar te kijken namelijk. Geloof je ons niet? Kijk dan snel naar onderstaande video, waarin te zien is hoe 500 drones gezamenlijk een spectaculaire lichtshow opvoeren.

Chipmaker Intel ontwikkelde speciaal voor de lichtshow een nieuw type drone: de Shooting Star Drone. Het systeem is speciaal bedoeld voor het geven van voorstellingen met lichteffecten. Daartoe zijn er kleurenleds ingebouwd die in totaal meer dan 4 miljard kleuren kunnen weergeven. Elke drone weegt slechts iets meer dan een halve pond, terwijl één computer zorgt voor de aansturing van de gehele zwerm.

intel-drone-500-3

Met het oog op de veiligheid zijn alle drones voorzien van geofencing en prop guards. Mochten er tijdens een voorstelling onverhoopt één of meer drone onbestuurbaar raken dan is de kans op ongelukken dus minimaal. Intel denkt de drones niet alleen voor entertainment in te zetten, maar op een gegeven moment ook voor bijvoorbeeld inspectiedoeleinden.

De kans is trouwens best groot dat de droneshow binnenkort in Amerikaanse themaparken te zien is, want de FAA heeft onlangs voor het eerst toestemming gegeven om ’s nachts dronevluchten uit te voeren met het oog op entertainmentdoeleinden. Onderstaande lichtshow – die tevens als wereldrecord voor meeste drones gelijktijdig synchroon vliegend in de lucht de boeken in gaat – werd overigens uitgevoerd in Duitsland.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier