ProProductnieuws

DJI kondigt Pro-uitvoering van de Matrice 600 aan

Na de lancering van de Mavic Pro, die vooral gericht is op beginnende dronevliegers, is het nu de beurt aan de professionele line-up van DJI voor een relatief kleine productupdate. Het gaat om de introductie van de Matrice 600 Pro, een verbeterde versie van de M600 hexacopter. De M600 Pro is onder andere voorzien van de A3 Pro flight controller en de LightBridge 2 videoverbinding.

Redundantie

Met de M600 Pro richt DJI zich met name op veeleisende cineasten en op industriële gebruikers. Dankzij de A3 Pro flight controller zijn de belangrijkste sensoren in drievoud uitgevoerd. Dit moet de betrouwbaarheid van het toestel verhogen. Ook beschikt de drone over een ultraprecieze D-RTK GNSS satellietnavigatie. Hierdoor kan de M600 Pro bijna op de centimeter precies zijn plaats bepalen en is bovendien minder gevoelig voor magnetische interferentie.

Dankzij de nieuwe acculader kunnen de 6 accu’s die de M600 Pro aandrijven simultaan worden opgeladen. De M600 Pro kent twee batterijconfiguraties, die het toestel een maximale vliegduur van een kleine 40 minuten geven. Afhankelijk van de payload – tot 6 kg maximaal – gaat dat bij maximale belasting omlaag naar ca. 15 minuten op het zwaarste accupack.

Payloads

De M600 Pro kan overweg met alle Zenmuse-systemen in de huidige line-up van DJI, waaronder de onlangs geïntroduceerde Z30 30x zoomcamera, de Zenmuse XT infraroodcamera en de X5 Raw. Ook kan de drone worden uitgerust met een zwaardere Ronin-MX gimbal, die onder meer een Red Epic kan stabiliseren.

Voor het overbrengen van de videosignalen naar de piloot beschikt de M600 Pro over LightBridge 2, met een maximaal bereik van 5 km. De maximale resolutie van de videoverbinding is 1080p HD, waardoor het systeem ook ingezet kan worden voor het streamen van live luchtbeelden voor broadcastingtoepassingen.

Prijs en beschikbaarheid

De Matrice M600 Pro heeft een prijskaartje van 5.699,- euro. Dat is inclusief de A3 Pro flight controller, LightBridge 2, een controller en een set van 6 accu’s. De drone is binnenkort leverbaar via DJI Enterprise dealers.

De aankondiging van de M600 Pro komt kort voor een event waar naar verwachting de Inspire 2 zal worden aangekondigd. 15 november aanstaande heeft DJI de pers bijeengeroepen voor een productpresentatie. Algemeen verwacht wordt dat DJI hier een nieuwe versie van de Inspire 1 presenteert. Met die quadcopter bedient DJI met name professionals met een wat kleiner budget en voor wie bedieningsgemak voorop staat.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier