Duitser (36) mogelijk jaren de cel in na dronecrash München

crashed-yuneec-q500
Afbeelding ter illustratie. Bron: YouTube / Remote Chief

Een 36-jarige man uit Duitsland is aangehouden nadat zijn 1,7 kilo zware drone vanaf een hoogte van ruim 180 meter te pletter sloeg op de grond. Het toestel was in botsing gekomen met de Olympiatoren in München. Een gezin dat zich op dat moment aan de voet van de toren bevond werd op een haar na gemist door de neerstortende drone. Het ongeval vond eind oktober plaats maar is nu pas door de politie naar buiten gebracht.

Volgens de politie van de Duitse deelstaat Beieren waren er op het moment van het ongeluk zo’n 400 mensen aanwezig in de directe omgeving van de Olympiatoren, die eind jaren zestig werd gebouwd. De toren is in totaal 291 meter hoog. Op een hoogte van 181 meter bevindt zich een restaurant, en daar wilde de dronepiloot in kwestie opnamen van maken.

olympiatoren
De Olympiatoren in München is 291 meter hoog. Foto: Diego Delso, CC-BY SA

Tot 5 jaar cel
De drone in kwestie, een Yuneec Typhoon Q500, botste tijdens het maken van de opnamen tegen de ramen van het restaurant aan, waarna de drone naar beneden stortte. Volgens aangesnelde beveiligingsmedewerkers had het geen 10 meter gescheeld of een stel met 2 kinderen was geraakt. De mensen die zich in het restaurant bevonden hebben volgens een woordvoerder geen gevaar gelopen.

De dronepiloot kon ter plaatse aangehouden worden. Hem hangt een gevangenisstraf boven het hoofd die kan oplopen tot 5 jaar, wegens het vliegen in een no-fly zone en het vliegen boven mensen. In reactie op het ongeval wordt nu opgeroepen om een theorieopleiding voor dronebezitters verplicht te stellen. Ook zouden alle drones geregistreerd moeten worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Duitser (36) mogelijk jaren de cel in na dronecrash München

  • 18 november 2016 om 22:20
    Permalink

    En misschien een drone recovery system installeren…….veiliger, al verplicht in veel landen, beschermt de omgeving en de drone.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier