Nieuws

Drones van Intel gaan lichtshow verzorgen in Disney World

Wie komende kerstperiode naar Disney World in Orlando gaat krijgt daar in plaats van de traditionele vuurwerkshow een heel nieuw soort lichtspektakel te zien. Disney is namelijk een samenwerking aangegaan met Intel voor het verzorgen van een spectaculaire droneshow, waarbij maar liefst 300 drones gelijktijdig de lucht ingaan en allerlei figuren projecteren.

Intel heeft inmiddels redelijk wat ervaring opgedaan met het geven van lichtshows met behulp van drones. Onlangs nog demonstreerde het bedrijf zelfs een heel nieuw type drone, speciaal ontwikkeld voor dit doel: de Shooting Star. Uitgerust met meerkleurenleds is dit toestel in staat om licht uit te stralen in biljoenen kleuren. De drones worden simultaan door een grondstation bestuurd.  Eén computer kan tot wel 500 drones tegelijk aansturen.

Vuurwerkdrone
Dat Disney interesse heeft in het geven van shows met drones in geen verrassing. Niet lang geleden vroeg het bedrijf patent aan op een drone die vuurwerk af kan schieten. Maar voordat die in gebruik wordt genomen gaat Disney dus eerst aan de slag met een drone die zelf licht geeft. Het bedrijf heeft onlangs toestemming gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om tijdens de avonduren met drones te vliegen.

Voor de show in Orlando, die onderdeel uitmaakt van de Starbright Holidays lichtshow die rond de kerstperiode opgevoerd wordt, worden in totaal 300 drones ingezet. Deze zullen een zorgvuldig georchestreerd ballet uitvoeren, waardoor er allerlei animaties vertoond kunnen worden. Voor de veiligheid van het publiek vliegen de drones alleen boven een meer. Hoe lang de show precies duurt en bij welke weersomstandigheden de drones aan de grond blijven is nog niet bekend.

Geen primeur
Het is niet voor het eerst dat er drones worden ingezet door een pretpark. Het Franse pretpark Puy du Fou zette begin 2015 een vijftigtal drones uitgerust met lantaarns in voor de lichtshow Cinéscénie. Ook deze drones maakten deel uit van een complexe choreografie, waarbij ook acteurs van vlees en bloed betrokken waren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier