Pro

Deze korte film werd in zijn geheel met de Inspire 2 opgenomen

DJI is niet alleen goed in drones bouwen, ook op het gebied van marketing weet het bedrijf van wanten. Om de capaciteiten van de onlangs geïntroduceerde Inspire 2 drone te demonstreren huurde DJI niemand minder dan regisseur Claudio Miranda in, bekend van onder andere Life of Pi en The Curious Case of Benjamin Button, om een korte film te produceren met behulp van de nieuwe drone.

The Circle

De korte film The Circle gaat over een vader die na het overlijden van zijn vrouw met zijn twee zonen ten tijde van de grote depressie in de VS van stad naar stad reist om wat geld te verdienen door portretten van mensen te tekenen. Je kunt de film hieronder bekijken.

Zenmuse X5S

Voor het opnemen van de beelden werd alleen gebruik gemaakt van de Inspire 2 met Zenmuse X5S camera. Deze camera biedt de mogelijkheid om beelden in Ultra HD (4K) resolutie te schieten bij een framerate van 60 fps. In de hogere 5.2K resolutie is 30 fps mogelijk. Dankzij de hoge bitrate van 100 Mbps en de ondersteuning van het CinemaDNG formaat is de Inspire 2 met de X5S in staat om opnamen van bioscoopkwaliteit te maken.

Volgens hoofdrolspeler Ryan Phillippe krijgen filmmakers veel meer creatieve mogelijkheden dankzij de technologie van DJI. “We zijn als filmmakers lange tijd aan de grond gebonden geweest. Daar komt nu verandering in. Zeker bij kleinere projecten met beperkte budgetten is er ineens veel meer mogelijk. Je hebt geen cranes en alle medewerkers die daarbij komen kijken meer nodig.”

Trukendoos

De filmmakers haalden allerlei bijzondere trucjes uit om een aantal ‘onmogelijke’ shots te kunnen filmen. Zo werd de drone voor een shot waarbij de camera komt aanvliegen en vervolgens inzoomt op de acteurs voorzien van 3D geprinte handvatten, zodat de drone tijdens de shoot door een cameraman op de grond overgepakt kon worden. Voor een ander shot werd de drone aan een paar kabels opgehangen om vervolgens langzaam omlaag te kunnen zakken voor het opnemen van een bedscène.

Onderstaande video geeft een kijkje achter de schermen bij de productie van The Circle. Ook als je niet van plan bent om de Inspire 2 aan te schaffen is het de moeite waard om deze behind the scenes video even te bekijken: wie weet kom je op nieuwe ideeën voor het creatief gebruik van je huidige drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier