Dronefabrikanten gevraagd om gevangenislocaties toe te voegen aan geofencingsysteem

drone-bij-gevangenis

Britse gevangenisbeheerders zouden graag zien dat dronefabrikanten de locaties van gevangenissen toevoegen aan de lijst met no-fly zones in het geheugen van de drones die zij op de markt brengen. Dat moet ervoor zorgen dat er een einde komt aan het illegaal binnensmokkelen van telefoons, wapens en drugs met behulp van onbemande vliegtuigjes.

Volgens een recent rapport is in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen twee jaar het smokkelen met behulp van drones sterk toegenomen. Gevangenisbeheerders kunnen zelf maatregelen nemen om dit te voorkomen, bijvoorbeeld door netten te spannen over binnenplaatsen. Maar dronefabrikanten zouden ook een steentje bij kunnen dragen, door hun geofencingsystemen uit te breiden met de locaties van gevangenissen.

De vraag is of zo’n maatregel wel effectief is. Het is namelijk mogelijk om het geofencingsysteem dat tegenwoordig standaard in de wat grotere drones wordt ingebouwd om de tuin te leiden. Ook zouden criminelen ervoor kunnen kiezen om hun eigen drones te gaan bouwen, gebruik makend van open source flight controllers die dan uiteraard zonder geofencing worden uitgevoerd.

Mede om die reden werken Britse overheidsofficials ook aan andere technische en juridische maatregelen om het smokkelen middels drones tegen te gaan. Het is nog niet duidelijk wat die maatregelen precies omvatten.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!